Gyönyörű felső készíthető egy hétköznapi kendőből, csak néhány csomót kell kötni az anyagra. Egyszerű technikákkal húszféle verzió alakítható ki percek alatt, amik közül az elegáns és laza stílusokat is megéri kipróbálni.

hirdetés

A legtöbb nő ruhatárában akad egy-egy divatos, nagy becsben tartott kendő, ami kincset ér, ha meg kell bolondítani kicsit az öltözéket. Aki tisztában van azzal, milyen sokoldalú kiegészítőt birtokol, valószínűleg már mindenféle úton-módon megpróbálta belecsempészni a megjelenésébe. Szerencsére a nyakban viselt sálkendőn kívül, nyáron kiváltképp divatosak a kendővel megspékelt frizurák is, így tavasz után sem kell félretenni a kedvenc stílusfűszert.

A nagy méretű strandkendőkről már jól tudjuk, hogy trükkös megkötési módokkal akár ruhaként is funkcionálhatnak, sőt, van, aki táskát kreál belőlük. A kendőből hajtogatott fejpántot és övet is sokan kedvelik, hiszen ezek színesebbé, vidámabbá teszik a szetteket, de a leleményesebbek azt is kitalálták már, hogyan viselhető felsőként, varrás nélkül.

Ehhez a művelethez persze, a cicakendő nem lesz elég, de mivel az utóbbi időben a nagyobb méretű kendősálak voltak divatban, valószínűleg azokból is akad pár a szekrényben. Már csak azt kell kitalálni, melyik darab passzol jobban a farmerekhez, rövidnadrágokhoz, vagy szoknyákhoz.

 

Az alábbi nyárias kendővariációk  stílusukat tekintve különböznek egymástól, de ha a kendőket cserélgetjük közben, akkor azok dizájnjával is plusz izgalmat vihetünk a megjelenésbe. A vlogger csodaszép selyemkendőn mutatja meg a topkészítés alapfogásait, ami már az anyaga miatt is rendkívül mutatós. Válogathatsz mintás és élénk színű darabok közül is, azonban érdemes egy visszafogottabb kreációra rábökni, hiszen a nagyobb motívumok a hajtások miatt kaotikusan mutathatnak.

Divatos felső szimpla kendőből, húszféleképpen

Ahhoz, hogy minden kényesebb ponton a helyén maradjon a kendő, a vlogger egy 66 x 66 cm-es anyagot használ. A kötözési pontokon dupla csomót készít, vagy egy hajgumival fixálja a sarkakat és a széleket. Ha félsz, hogy egy váratlan pillanatban félrecsúszik valahol az anyag, csőtopot is viselhetsz alatta a biztonság kedvéért, de telt keblek esetén a pánt nélküli, testszínű melltartók is jó szolgálatot tehetnek.

 

A saját készítésű felsők bármikor jól mutatnak egy laza, koptatott farmerral, de akár az elegánsabb fazonú nadrággal is összeboronálhatóak a trükkösen összevarázsolt topok. Szoknyák és rövidnadrágok tekintetében a magasított derekú darabok lehetnek a tuti befutók, hogy ne legyen annyira szabadon a hastájék.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés