A díszes hajcsat megjelenésével új dimenziók nyíltak meg a frizura elkészítésében. A kilencvenes évek divatjában már előkelő helyet foglaltak el a hajbavalók, melyek segítségével percek alatt fel lehet frissíteni a kinézetet, hiszen az egész öltözéket új szintre emelik. Pár éve újra fellobbant a hajkiegészítők őrülete, és a mai napig nem bírunk betelni a gyöngyös, csillogó, és fémszínű csiribirikkel.

hirdetés

 

Élünk-halunk a kiegészítőkért: mindig vágyunk valami újra, valamire, amit pluszban hozzáadhatunk a szettünkhöz, legyen az csillogó, natúr, retró vagy absztrakt stílusú. Lehet szó napszemüvegről, nyakláncról, fülbevalóról, gyűrűről vagy tárcáról: gyűjtjük őket, mintha csak kincseket dédelgetnénk. Az igencsak széles skála azonban most lett hiánytalan, amikor végre a díszes hajcsatok is újra divatba jöttek, lepipálva a legtöbb kelléket a színtérről.

Így biztos, hogy nem lesz unalmas a frizura: néhány hajcsat feldobja a látványt

A pattintós csatos, vagy hullámcsat típusú hajbavalók szuper praktikusak, mert könnyedén és elronthatatlanul fel lehet applikálni őket a tincsekre, valamint használatukkal a szembe lógó, rakoncátlan szálaktól is megszabadulhatsz.

Mindemellett látványosak és díszesek, így nem kell sokat görcsölni az extrémebb frizurákon sem, hiszen bonyolult műveletek nélkül, egy-két hajbavalóval megvalósíthatók. Az éppen mosásra váró, zsíros hajtövekről is könnyedén elterelheted a figyelmet, ha akad a tarsolyodban néhány túlméretezett hajcsat. A vizes hatású frizura most roppant divatos, csak tűzdelj bele a lezselézett tincsekbe pár mutatós csecsebecsét, és máris extravagáns lesz a megjelenésed.

 

A hajcsatőrület újramelegítésében Dua Lipa is nagy szerepet játszott, ugyanis az énekesnő nem veti meg a kilencvenes évek retró divathullámait, így az akkor népszerűvé vált kiegészítőket is bátrabban adagolja.

Dua Lipa egy korábbbi Instagram-posztjában a Versace táskakollekciójának egyik csodás darabjával pózol, amihez tökéletesen passzoló, aranyszínű hajcsatokat visel. Érdemes inspirációt meríteni a frizurastílusaiból.

Kiemelt képek: Jeremy Moeller, Kirstin Sinclair/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés