A divat gyorsan változó körforgásában egyre nehezebb megtalálni a klasszikus ruhadarabokat, melyek eleganciát, nőiességet közvetítenek. A slágerfazonok szavatossága általában rövid életű, és mellényúlni sem nehéz velük. Az össze nem illő fazonok pedig alakrombolóak lehetnek, ezért leronthatják az egész megjelenést. 40 felett már más szempontokat érdemes figyelembe venni a divatos öltözködés terén, különösen, ha nőiességet, eleganciát és kifinomultságot szeretnél közvetíteni a megjelenéseddel. Mindez egyszerű ruhakombinációkkal is megvalósítható!

hirdetés

A folyton váltakozó trendek és a színes, mintás, nosztalgikus ruhadarabok forgatagában joggal érezhetik úgy néha a nők, hogy a legnagyobb márkák csupán a kamaszokra és huszonévesekre szabják kollekcióikat. A bármely korosztály számára ideális klasszikus fazonok szinte elvesznek a hatalmas választékban, ezért nem mindig egyszerű rájuk találni.

A nőies öltözködés alapja a letisztultság és az elegancia. Persze, mindenkinek más a stílusa, ezért negyven felett különösen fontos, hogy az egyszerű darabok milyen formában épülnek be az öltözékbe. A klasszikus sikk megjelenhet néhány apró részletelemben, melyek nőiesebbé teszik a vagány hangulatú szetteket, vagy épp balanszként szolgálnak a bohókás megjelenésben.

Lehet használni látványos divatjegyeket, ám ha nincs meg az összhang, a rosszul megválasztott kreációk könnyen harsánnyá tehetik a megjelenést. A legnagyobb segítségedre pár könnyen kombinálható kulcsdarab lesz, melyekkel más-más stílusban is egyszerűen összeállíthatók a sikkes szettek.

Nőies öltözködés 40 felett, egyszerű kulcsdarabokkal

Klasszikus farmernadrág

A klasszikus kialakítású, kevésbé koptatott, sötétkék farmer egyik nő ruhatárából sem hiányozhat. Rengeteg fazonnal találkozhatsz az üzletek polcain, ám fontos, hogy a pillanatnyi irányzatok helyett a klasszikus szabásokat részesítsd előnyben. A méret mindig legyen tökéletes, mivel a túl nagy darabok slampossá tehetik a megjelenést, a szűkek pedig bevághatnak.

Az alaktípushoz illeszkedő farmer ugyancsak hozzájárul a csinos megjelenéshez. Ha tanácstalan vagy, akkor az egyenes szárú kreációkat keresd, a francia nők is erre esküsznek.

Ezeknek a nadrágoknak az előnye, hogy blézerrel, nőies kreációkkal éppolyan jól mutatnak, mint romantikus, vagány vagy bohókás stíluselemekkel.

Kis fekete ruha

Elcsépelt közhely, de nagy igazság, hogy a kis fekete ruha egyik nő ruhatárából sem hiányozhat! A klasszikus blúz- és ingruhák, valamint a vállakat elfedő darabok sohasem mennek ki a divatból. Sokat számít a ruha hossza, hiszen a túlságosan rövid kreációk nem állják meg a helyüket minden alkalomra. A megfelelő szabás is sokat számít, ezért nem szükséges elkapkodni a vásárlást. Szánj időt a tökéletes kreáció megtalálásra, mely évekig a gardrób kiemelt szereplője lesz.

A letisztult vonalvezetésű, finom anyagú verziókat nem csak a mindennapokban, hanem elegáns eseményeken is elsütheted.

Ing

Az egyszerű szabású világos ing valódi jolly joker, ezért kétségtelen, hogy megéri belőle beszerezni egy jó minőségű darabot. Nem muszáj fehérnek lennie, a bézses, rózsaszínes árnyalatok egyaránt porondon vannak.

Az egyszerű szabású darabok között keresgélj, a túlméretezett, díszített felsőrészek nem felelnek meg minden alkalomra.

Blézer

Az egyenes szabású blézer a francia nők egyik kedvence, nem véletlenül. Tudják, hogy mekkora jelentősége van egy elegáns zakónak, hiszen évszaktól függetlenül viselhető. Jól mutat masnis, fodros blúzokkal, egyszerű ingekkel és garbókkal egyaránt. Minden szerelést letisztulttá, stílusossá varázsolnak. Az egyenes vonalú fazonok alatt a finomabb kötött pulóverek is kényelmesen elférnek.

Elegáns kabát

Az őszi szezonban a kabátok játsszák a főszerepet. Idén rengeteg divatos fazon közül válogathatsz, ám ha valóban klasszikus, időtálló darabot keresel, akkor csakis az egyenes szabású szövetkabátok jöhetnek szóba.

A térdig vagy térd fölé érő felöltők védik a derekat, ezért megóvnak a meghűléstől, miközben stílusos megjelenést garantálnak. Szoknyával, nadrággal egyaránt jól mutatnak, a stílusmixelő trendeknek köszönhetően pedig elegáns és sportos darabokkal egyaránt megállják a helyüket. Színek tekintetében igazán változatos a felhozatal, a klasszikus feketével nem lőhetsz mellé, ám próbálkozhatsz a szürkével, a barnával és a bézzsel is.

Klasszikus magassarkú

Egy klasszikus, bármikor előkapható magassarkúra minden nőnek szüksége van. Ez egy kortalan cipő, mely alkalomtól függetlenül bárhol megállja a helyét. Fontos az egyszerűség és a kényelem, ezért a divatdarabok helyett inkább a klasszikusokat keresd. Fekete vagy nude színű kreációval nem lőhetsz mellé.

A magas sarkú cipő könnyedén elegánssá, hivatalossá varázsolja a megjelenést, ezért egyszerű farmerrel éppúgy összeboronálhatod, mint kötött pulóverrel.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés