Általában az őszi színpaletta kötelező eleme a kakaóbarna, ami a tél megérkezésével mindig háttérbe szorul, hogy átadja a helyét az ünnepi árnyalatoknak. A tavaszi öltözködésből a földszínek legtöbbször kimaradnak, ám idén ez másként lesz.

hirdetés

A Pantone decemberben hozta nyilvánosságra az év trendszíneit, amelyek egyaránt meghatározzák az öltözködést, a lakberendezést és a sminkelést. A szolid szürke és a vibráló sárga mellett, más árnyalatok is megjelennek, amelyek nagy valószínűséggel uralni fogják a tavaszi trendeket. Ilyen például a nőies magenta, amely egy szempillantás alatt felpezsdít minden összeállítást. Ám nemcsak a vidám divatszínek között érdemes körülnézni, hiszen számos árnyalat színesíti majd a szezont.

A földszínek nagyon kedveltek az őszi szezonban, hiszen nagyszerűen harmonizálnak a lehulló falevelekkel, és valahogy az egész összeállítást kifinomultabbá varázsolják. A bézs és rokonárnyalatai a 2021-es trendekből sem maradhatnak ki, amelyek nagyszerűen harmonizálnak a kakóbarnával.

Az izgalmas kakaóbarna minden összeállítást felpezsdít

Elavult sztereotípia, hogy a barna öreges, unalmas, amely lehangolóvá teszi az összeállítást. A meleg árnyalatok rengeteg lehetőséget rejtenek magukban, és bézzsel házasítva igazán krémessé, szinte kapucsínószerűvé teszik az összhatást.

A kakaóbarna sokféle formában megjelenhet: a visszafogott színharmónia érdekében kombinálhatod feketével, vagy akár a rezesebb árnyalatokkal. Bár a vibrálóbb kreációkkal is prímán muzsikál, a letisztult elegancia érdekében jobb a szolid ruhadaraboknál maradni.

A kakaóbarna monokróm összeállításként is megállja a helyét, de más rokonárnyalatokkal éppúgy összeboronálhatod.

A kötött ruhák az őszi divat egyik kötelező elemei voltak, a hűvös, tavaszi időjárásban szintén hasznukat veheted. Ebből is érdemes kipróbálni egy mélyebb tónust.

A letisztult bézs minden szerelést sikkessé varázsol. A világos árnyalat remekül összeboronálható a sötétebb tónusú színnel, ezért a krémes összeállításokba érdemes becsempészni a kakaószínt.

Ha inkább a vidámabb, tavasziasabb vonalat szeretnéd megjeleníteni, akkor akár rózsaszínnel is kombinálhatod a kakaóbarnát.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés