Az egészruhák kényelméről ősszel és télen sem kell lemondani, nagyon hangulatos, és persze nőies szetteket lehet velük összehozni, méghozzá roppant változatosan.

hirdetés

Milyen jó, amikor nyáron csak egy csinos dresszt kell felkapni és már meg is van oldva az öltözék, ám az egészruhák praktikusságától ősszel sem kell búcsút venni. Akadnak olyan darabok, melyek kifejezetten jól bírják a melegebb rétegeket, és a divatos hosszú szárú csizmákkal, illetve a bakancsokkal éppúgy kompatibilisek.

Nőiességükből mit sem veszítenek, ha kardigánnal, vagy pulóverrel, esetleg blézerrel, dzsekivel vagy kabáttal bővül az összeállítás, sőt, a pluszrétegeknek köszönhetően igencsak változatosan variálható egy-egy ruhakreáció stílusa.

Milyen egészruhák jöhetnek szóba ősszel és télen?

A fazon- és az anyagválaszték egyaránt rendkívül széles, bátran válogathatsz még a kora őszi farmer- és szövetruhák kínálatából. Az ing- és blúzszabás ideális alapot nyújthat a sikkes rétegezéshez, nem baj, ha nem túl vastag az anyag, a lengébb, lágy esésű egészruhák remekül összepasszolnak a retró hangulatú kardigánokkal, illetve a derékig érő pulóverekkel. A divat gallérmániájának is hódolhatsz egy füst alatt, hiszen az ing- és sálgalléros dresszek látványosabbá teszik a szimpla kötött pulóvert, de választhatsz eleve galléros kreációt is.

Szintén jól mutatnak, ha mellényke kerül rájuk, arra pedig egy blézer, a derékvonalat pedig övvel hangsúlyozhatod.

A merevebb bőrhatású és farmerruhák alatt egy testre szabott, vékonyabb garbó is elfér, ezekhez a romantikus és vagány kombinációkhoz pedig kifejezetten jól illeszkednek a most divatos hosszított fazonú csizmák, fűzős bokacipők és bakancsok.

A midi és maxi darabok szinte adják magukat a hideg szezonban, de a mini változatok közül éppúgy válogathatsz, a hatvanas éveket megidéző A vonalú, kötött vagy tweedanyagú miniruhákban szintén rengeteg kiaknázható stíluslehetőség rejlik. A sikkes összhang érdekében azért néhány dologra ügyelni kell.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A virágos minták, az ornamentikus anyagfelületek most ugyanúgy divatosak, mint a nyár folyamán, a mintázatok színtónusa azonban már az őszi hangulatot idézi.

Nem csak hosszú ujjú fazonok közül válogathatsz, a kötényruhák például lehetővé teszik, hogy pulóvert, garbót viselj alattuk. Kreatívan variálhatod a rétegeket, a rövid ujjú szövetruhát szűkített ingre is felkaphatod, a kihajtott gallér csak még izgalmasabbá teszi az összképet.

Így viseld a nőies egészruhákat a melegebb rétegekkel

A lábszárig érő ruhákat érdemes hosszú szárú csizmával összeboronálni úgy, hogy a ruha alja összeérjen a csizma szárával, és színben se legyen nagy kontraszt a kettő között. Így nemcsak takarásban marad a vastag harisnya, hanem elkerülheted a testvonal előnytelen tagolását, amitől rövidebbnek tűnhetnek a lábak.

Amennyiben a csizma fókuszpontként jelenik meg az öltözékben, és árnyalatával kitűnik az öltözékből, a szerelés többi darabját monokróm verzióban válogathatod össze, hogy ne legyen szedett-vedett az összhatás.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Bokacsizmával mindez nehézkesebb, mert a különböző rétegek több helyen „megtörik” a test hosszanti vonalát, viszont van egy másik út is, ha monokróm szettbe helyezed a rövid szárú csizmát vagy cipőt. Amennyiben az egészruha, a harisnya és a lábbeli színe is megegyezik, a kabát pedig pont addig ér, mint a ruhadarab, vagy kicsit hosszabb annál, kevésbé lesz „felszabdalva” a sziluett. Az előnyös rétegezés szempontjából különösen fontos, hogy meddig ér a kabát, illetve a ruha és a csizma miként tagolja az alakot. Harmonikusabb az összkép, ha a rövid ruhácskákat hasonló hosszúságú, vagy maxi fazonú, egyenes vonalú kabátszabással kombinálod.

A lezserebb ujjú, alul kiszélesedő blúz- és ingruhák alatt akár egy body vagy szűk garbó is elfér, így nem fogsz fázni a lenge anyagú kreációkban sem.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Az átlapolt megoldású, romantikus kreációk esetében érdemes kiemelni és nem eltakarni a ruha karcsúsított fazonját. A ruha hosszát követő, derékban megkötős kardigánnal, vagy a törzs legkarcsúbb vonaláig érő, rövid pulóverrel ajánlott kombinálni az efféle darabokat.

Az oversize blézerek remekül passzolnak a testhezálló maxiruhákhoz, illetve a bő, pulóverfazonú változatokhoz. Nem árt azonban övvel hangsúlyozni a derékvonalat, ettől a részlettől a lezser zakó is megszelídül.

A garbós nyakú kötött egészruhák ideálisak ősszel és télen, különösen, ha nem akarod hatalmas sállal tetézni a rétegeket. A hosszú szövetkabátok nőies trendjéhez csodásan alkalmazkodnak a most divatos ruhafazonok, amikkel a romantikus vintage hangulatot, a nőies eleganciát, és a kényelmes lazaságot is megidézheted.

A kötött, a farmer, a bőrhatású, a kord- és tükörbársony, valamint a tweed és a lengébb kelme egyaránt szóba jöhet az őszi ruha kiválasztásakor. Érdemes olyan fazont választani, ami stílusában és szabásában éppúgy jól illeszkedik a gyakran viselt kabátodhoz, nem mellesleg, csizmával összeboronálna úgyszintén csinosan mutat.

Megfelelő testtagolással ezek a darabok remekül rétegezhetők meleg holmikkal, így egyik-másik ruhát télen sem kell nélkülöznöd, de a színek és fazonok egyensúlyára mindenképp ügyelni kell, hogy valóban sikkes és nőies képet mutasson az összeállítás.

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotók: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés