A sikkes, csinos tavaszi ruhák már elő is kerülhetnek a szekrényből, ugyanis remekül mutatnak a meleg, vastag téli rétegekkel. Így variáld őket stílusosan.

hirdetés

Tél végére már sokan megunják a ruhatár aktuálisan viselhető darabjait, és tanácstalanok, hogyan tehetnék kicsit izgalmasabbá a megjelenésüket. Az üzletekben ráadásul már ott várakoznak a sikkes tavaszi darabok, amelyeket még csak néha-néha lehet bevetni, ugyanis az időjárás rendkívül szeszélyes és változékony ilyenkor. Az átmeneti időben a réteges öltözködés jelenthet megoldást.

A csinos tavaszi egészruhák remekül mutatnak a téli, vastagabb rétegekkel. Első blikkre furcsának tűnhet ez a párosítás, azonban manapság nagyon divatos a különböző anyagok összeboronálása, így nem lehet mellényúlni egy vastag, kötött pulcsi és egy lengébb ruhácska kombinációjával.

Tavaszi ruhák téli rétegekkel stílusosan, sikkesen

A sikkes összhatás kulcsa a harmóniában rejlik. Célszerű megfigyelni és alapul venni a ruha színeit, akár egy-egy apró részlet is irányadó lehet az öltözék összeállításakor. Érdemes egy adott színskálára építeni a szettet, tehát a kiegészítők, mint például a sapka, a sál vagy a táska árnyalata lehetőleg köszönjön vissza a tavaszi darab tónusaiban is.

 

A kötött pulcsit akár elegendő lehet csak simán rávenni a ruhára, alul a vastag harisnya pedig nem is látszódik majd, ha hosszú szárú csizmával párosul a maxi darab. A pulóvert célszerű egy apró trükkel beszűkíteni, így nem takarja el a nőies, csinos vonalakat. Ehhez használhatsz övet, de egy hajgumival is összefoghatod az anyag nagy részét elöl, majd a csomót tűrd a felső alá.

 

Nem csak felülre vehetsz pulóvert, a ruha alatt éppen olyan jól mutat még egy réteg. A kivágott szabás remekül párosítható egy sikkes, nőies garbóval. Akár feketét vagy fehéret, akár egy színes darabot is választhatsz, az eredmény önmagáért beszél majd.

 

A csizma kiválasztásakor mindenképpen vedd figyelembe a ruha hosszát. A legjobb, ha a ruha rálóg a csizma szárára, így az ultravastag harisnya sem kandikál ki a vékony anyag alól, ráadásul ez a megoldás még a lábakat is nyújtja. Bakanccsal lezser eleganciát tükröz majd az összkép, míg magas sarkú csizma mellett sokkal elegánsabbnak hatnak a csinos darabok.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

Cikkfotók: Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés