A klasszikus kockás minták újult erővel uralják a téli divatot, és ki is adhatna jobb inspirációt az elegáns viselésükhöz, mint Katalin hercegné, aki évek óta ízlésesen és nőiesen variálja a szezon kedvenc mintázatát.

hirdetés

Az ünnepi időszakban rendszerint hatalmas hátszéllel tör az élre a plédkockás anyagok és tartán szövetek trendje, ám ezúttal nem csupán a karácsonynak köszönheti felerősödését. Bár igaz, hogy ilyenkor minden évben megjelennek a kockás pizsamák, csomagolópapírok, sálak és ruhák, illetve a dekorációkban is megszalad a klasszikus print, az idei irányzat nem kizárólag a meghitt, ünnepi hangulat köré fonódik.

Számos őszi-téli kollekció vonultatja fel a nagy múlttal rendelkező skót kockás mintázatot, ám a hagyományos gyapjúszövetet kreatív dizájnvariációkkal tették naprakésszé a tervezők.

Menő fazonokon, kevésbé mozgalmas és lágy, dinamikus esésű anyagokon, vibráló, valamint klasszikus színkombinációkban is felbukkan a divat örök eleme, a kockás minta. A Burberry mellett többek között a Dior és az Yves Saint Laurent is újraértelmezte a tartán szövetmintát, de a gingham- és a plédminta sem kopik ki a retró hangulatú irányzatokból.

Kockás minta ízléses, elegáns és nőies formában: Katalin hercegné így viseli

Katalin ruhatárában nem csak időszakos vendég a kockás minta, a hercegné előszeretettel építi bele klasszikus, nőies öltözékeibe. Évekkel korábban viselt darabjai éppúgy belesimulnak a mai trendekbe, hiszen a szolid elegancia időtálló a divatban.

 

A túlméretezett kockás sálak, a hatvanas éveket megidéző printek és fazonok, valamint a letisztult vonalvezetésű plédmintás kabátok is visszatértek idén, Katalin hercegné öltözködésében pedig mindre találunk példát.

Kiemelt képek: Samir Hussein/Wirelmage/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés