A maszkulin stílus célja nem a férfias megjelenés, sokkal inkább a vagány és nőies elemek keveredéséről szól. Ez az öltözködési mód évek óta fel-felbukkan a trendekben, időn ősszel várhatóan újra fellobban, de már most megmutatkoznak a divatban jellegzetes stílusjegyei. A maszkulin irányzatnak a sztárok is szívesen hódolnak olykor, gyakran még a vörös szőnyegen is bevetik izgalmas jellemzőit.

hirdetés

A maszkulin stílus manapság szinte észrevétlenül lopózott vissza a trendekbe. Nem bontakozott ki markánsan egy külön divatirányzat, de a férfias fazonok szinte minden stílusban jelen vannak, főként a retró vonalon. A hetvenes évek divatja most újra előtérbe kerül, akkoriban pedig az eklektikus öltözködés kapcsán a férfias és nőies fazonok is összekeveredtek csakúgy, mint a színek és a minták.

Woody Allen 1977-es filmjében, az Annie Hallban Diane Keaton tökéletes példát hozott arra, hogy érdemes keverni a maszkulin stílusjegyeket. A színésznő öltözködésében azóta is felsejlenek a férfiasabb szabások, előszeretettel visel zakókat, öltönynadrágokat és leszer ingeket.

A maszkulin stílus újra divatos: 10 híresség, akik jó tippeket adnak hozzá

A férfias vonal beemelése nem feltétlenül üti az öltözék nőiességét. Gondoljunk csak a most divatos női öltönymellényekre, oversize zakókra, vagy az öltönynadrágok vonalvezetésére hajazó nadrágokra, melyek már nem csak az irodai szettekben kaphatnak helyet. A maszkulin beütésű félcipők szintén a tavaszi szezon kedvencei, ám még a derby fazon sem ellensége a csinos megjelenésnek.

 

A sztárok által viselt ruhák is igazolják, hogy egyre kevésbé fontos elkülöníteni a nemek szerinti öltözködést, ha szabadon, saját ízlésünk szerint szeretnénk játszani a fazonokkal. Továbbá arra is rávilágítanak ezek a szettek, hogy nem csak szoknyában, ruhában lehet szexi és elegáns egy nő, és nem a dekoltázs méretén vagy a minél több bőrfelületet mutató szabáson múlik, hogy ki mennyire dögös.

Kiemelt kép: Steve Granitz/Wirelmage/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

 

  • Megosztás:
hirdetés