Diane Keaton a hetvenes években vált igazán népszerűvé, amikor eljátszotta az Annie Hall címszerepét. Ám Woody Allen klasszikusa nemcsak az Oscar-díjat hozta meg a színésznő számára, hanem a stílusát is meghatározta.

hirdetés

Az Annie Hall valódi klasszikus, és máig sokan emlegetik, mint filmtörténeti remekművet. Ám a kiemelkedő színészi játékok mellett, érdemes szót ejteni a ruhákról is. Diane Keaton hallatán sokaknak beugrik az a kép a színésznőről, ahogyan a hetvenes években divatossá vált maszkulin stílusú ruhákat viseli. Diane bő pantallóban látható, amelyhez fehér inget és maszkulin mellényt párosítottak.

A film jelmeze már ikonikusnak számít, és a későbbiekben sokan merítettek ihletet Diane férfiasan nőies szereléseiből. A színésznő öltözködésére szintén nagy hatást gyakorolt az Annie Hall ruhatára, hiszen az elmúlt évtizedekben számtalanszor alkalmazta ugyanazokat a stílustrükköket. Az alkotásban viselt mellény és kalap szinte összeforrt a színésznő nevével. Diane divatba hozta az androgün stílust, és a mai napig nagyszerűen csempészi be összeállításaiba a maszkulin elemeket. Mivel a hetvenes évek stílusjegyei ismét felbukkannak a divatban, érdemes ellesni pár ötletet a színésznőtől.

Diane Keaton stílusa még mindig elképesztően vagány

Diane Keaton vörös szőnyeges stílusa különleges, és nagyban eltér a hollywoodi dívák öltözködési szokásaitól. A 75 éves színésznő nem szokott grandiózus estélyi ruhákban mutatkozni, inkább a férfias vonalat részesíti előnyben. Gyakran láthatjuk jól szabott pantallókban, amelyeket blézerekkel, övekkel variál.

Állandó színpalettája van: legtöbbször feketét, fehéret és bézst visel. Kedveli a monokróm összeállításokat, egyik kedvenc szerelése a fehér nadrágkosztüm. A kiegészítőket is szívesen kombinálja: szereti övekkel hangsúlyozni a derekát, és kalapokkal színesíteni a megjelenését. A túlságosan harsány kreációkat nem kedveli, és a mintákat is csak visszafogottan építi be öltözékébe. Ha mégis motívummal díszített kreációt választ, akkor a kockás mellett teszi le a voksát.

Diane Keaton az elmúlt évtizedekben bebizonyította, hogy még az elsőre férfiasnak gondolt ruhadarabokat is lehet nőiesen viselni. A 75 éves színésznő nagyon izgalmasan tudja variálni az unalmasnak tűnő alapdarabokat: egyedi stílusával még a garbó és a blézer kombinációját is megfűszerezi.

Leginspirálóbb szettjeiből válogattunk ki egy csokorra valót, ha kíváncsi vagy a 75 éves színésznő stílustrükkjeire, akkor lapozd végig a galériát!

 

Kiemelt kép: Jason LaVeris / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images.  

  • Megosztás:
hirdetés