A hangsúlyos, puffos ujjak idén újra divatosak. Bár feltűnést keltenek, akadnak közöttük kifejezetten nőies megoldások, melyek izgalmasabbá teszik az összhatást.

hirdetés

A nyolcvanas években mindenki válltömést viselt, aminek egyetlen célja volt csupán, mégpedig az optikai csalás: a megnövelt vállszélesség ugyanis, látszólag összehúzza a derékvonalat, így sokkal keskenyebbnek tűnik.

A most divatos puffos ujjszabás hasonló hatást kelt, de nemcsak emiatt terjedt el ez az irányzat. A hangsúlyos ujjak változatosabbá teszik az egyszerű alapdarabokat. Ez a fazonkialakítás ütős stílusfűszerként működhet az öltözékben, és a blúzoktól a blézerekig, szinte bármilyen felsőn, vagy ruhán megjelenhet.

A puffos ujjakat nem érdemes túlharsogni, ezért nem kell túlzásba esni a kiegészítőkkel. Nem árt azonban számításba venni, hogy ez a módi, amilyen hirtelen begyűrűzött, éppolyan hamar elillanhat a divatból, így elég, ha csak néhány ruhadarabunkon jelenik meg a hangsúlyos ujjszabás, jelzés szinten. Ha elképzelésünk sincs, hogyan bánjunk ezzel a trenddel, az alábbi képek segíthetnek.

Az ilyen nagyméretű ujjszabásnál figyelembe kell venni, hogy sem kardigánt, sem blézert nem tudunk rávenni.

Az ejtett vállú puffos ujj minden ruhát bájossá varázsol.

Karcsúsít, és felhívja a dekoltázsra a figyelmet.

Ha a vállszabás hangsúlyos, optikailag keskenyebbnek tűnik a derékvonal.

A puffos ujj a karokat is keskenyebbnek mutatja.

Hamarosan befutnak a szexi, nyárias blúzok is.

Az efféle felsők az egész öltözéket uralják, ezért nem árt óvatosan adagolni a puffos és buggyos ujjmegoldásokat.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás: