A hosszú szoknya sokak számára talán nem a legszexisebb és legizgalmasabb fazon, de tartogat még meglepetéseket ebben a szezonban. Nem csak a magas termetűeknek áll jól, a legtöbb testalkathoz létezik egy csinos darab, ami felpezsdítheti a nyári öltözködést.

hirdetés

 

Közeledik a nyár, amikor általában a miniszoknyák kerülnek előtérbe, de vétek lenne megfeledkezni a hosszabb szabásokról. A térd alá érő szoknyák előnye, hogy sokféle stílusban variálhatóak, és elképesztően elegáns hatást keltenek az öltözékben, éppen ezért kortalan darabok. Lezser, vagány szettekben ugyanúgy megállják a helyüket, mint egy sikkes, nőies összeállításban, és idén a testhezálló megoldások is visszatérnek.

Nem csak a magas nők kiváltsága a hosszú szoknya

Csak kevés nő jár-kel a világban igazán hosszú lábakon, és az átlagos testalkat esetében a vádli sem cérnavékony. Bár sokan azt gondolják, hogy a hosszú szoknya viselése megkíván egy bizonyos magasságot, mivel többféle fazonban kapható, jól lehet trükközni vele. Elsősorban a szabást, és az anyag hosszát kell jól belőni, hogy ne nyomja össze az alakot, de az úgyszintén lényeges, mivel viseled az adott kreációt. A galériánkban azokra a praktikákra is fény derül, melyekkel elkerülheted a nem kívánatos, szélesítő optikai hatást.

 

A hosszú szoknyák divatosak és kényelmesek, ráadásul sokoldalúan viselhetőek. Akár egy romantikus, biciklizéshez alkalmas szettbe is beültethetőek, de éppúgy elsüthetőek mondjuk, egy hivatalos megbeszélésen. Sok múlik a kiválasztott darab anyagán és kialakításán, például a farmerból készült verziók, nyilván nem illenek bele az elegáns öltözékekbe, és a szűkebb fazonok nem a legideálisabbak kerékpározáshoz.

Ám talán nem véletlen, hogy a hosszított szabású szoknyatípusok az olasz és a francia nők kedvenc nyári fazonjai közé tartoznak, hiszen visszafogott módon illeszkednek viselőjük sikkes és elragadó stílusába. A kifinomult megjelenés kulcsdarabjai lehetnek, ráadásul roppant egyszerűen, erőlködés nélkül kombinálhatóak. A magassarkún túl még a sietve felkapott papucs is passzol hozzájuk, egyfajta hanyag eleganciát tükrözve.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/GettyImages.

Galéria képei: GettyImages.

  • Megosztás:
hirdetés