A hosszú szoknya télen is bevethető, azonban cseppet sem mindegy, hogy milyen formában kerül bele a szettbe. Noha a legtöbben a nőiességük hangsúlyozása miatt választják csinos szoknyákat, ha valaki rosszul kombinálja a sikkes darabokat, a klasszikus divattrükk könnyedén a visszájára sülhet el. Az alakromboló hatás azonban apró, egyszerű praktikákkal abszolút elkerülhető.

hirdetés

Hosszú szoknya télen: így viseld, hogy nőies legyen

A hosszú szoknyák legalább annyira nőiesek, mint a mini fazonok, a téli szezonban pedig melegebbnek és komfortosabbnak bizonyulnak röviden szabott társaiknál. Noha szinte teljes mértékben eltakarják a lábakat, előnyösen formálhatják az alakot és kiemelhetik a csinos, karcsú derékvonalat is. A megfelelő fazon kiválasztása már félsiker, azonban a szett összeállításakor még van néhány dolog, amire nem árt fokozottan odafigyelni. Míg tavasszal és nyáron egy egyszerű szandállal vagy magassarkúval összeboronálhatók a nőies ruhadarabok, ősszel és télen a csizmák, a kabátok és a kötött pulóverek egyaránt bonyolítják a helyzetet.

A videóban ugyanazt a szoknyát láthatod, azonban két eltérő formátumban. Az újragondolt verzió egészen más összképet teremt, pedig csupán apró változtatás történt.

 

A csizma sokat nyom a latban

A lábbeli kiválasztása igencsak sarkalatos pontja a hétköznapi szettek összeállításának. Lehet bármilyen sikkes az általad viselt ruha, lehet elképesztően nőies az összeállítás, ha a mellé társított cipő vagy csizma lerombolja az eredményt. A hosszú szoknyák esetében a bokacsizma könnyedén elvághatja a lábakat, ami túlzottan kontrasztossá teszi az összképet.

A rövidebb darabok helyett célszerű hosszú szárú verziót viselni. Ha a csizma szára feljebb ér, mint a szoknya hossza, a szett nyújtja a végtagokat, csinossá formálja a sziluettet. Szintén remek praktika, ha a csizma és a szoknya színe nagyjából megegyezik, hiszen ebben az esetben éppúgy elkerülhető a túlzó, látványos kontraszt.

A pulcsival is ügyeskedni kell

Az őszi-téli időszakban már szükség van a vastagabb, kötött pulcsikra ahhoz, hogy az ember lánya ne fázzon meg a hatalmas cidriben. A szoknyákat gyakorlatilag bármivel könnyedén kombinálhatod, az azonban nagyon sokat számít, hogy hogyan teszed. Hosszú szoknyák esetén érdemes nyújtani a lábakat, fókuszba helyezni a derékvonalat. Ha a felső túlzottan lelóg, épp a legszélesebb ponton vágja el az alakot, amitől a megjelenés tömzsibbnek látszik majd.

Képek: Daniel Zuchnik/Edward Berthelot/Getty Images.

 

A felsőt mindenképpen célszerű betűrni, a kontrasztra egy öv segítségével még inkább ráerősíthetsz. Ha nagyon vastag pulcsit választottál, amit képtelenség lenne a szoknya alá rejteni, elegendő lehet, ha csak elöl rejted el az öv mögé, ugyanis már ettől az apró változtatástól csinosabbá válik az összkép.

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

Cikkfotók: Daniel Zuchnik/Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés