Ezek az alaknyújtó praktikák aranyat érnek a mindennapokban. Apró trükkök ugyan, de rendkívül sokat tesznek hozzá a csinos, nőies összképhez.

hirdetés

Alaknyújtó trükkökre nem csupán azoknak van szüksége, akiket az átlagnál alacsonyabb termettel áldott meg a sors. Valljuk be, nincs olyan nő, aki azt szeretné, hogy a ruhák összenyomják, tömzsivé varázsolják az alakját. Éppen ezért testmagasságtól, sőt, alkati adottságoktól függetlenül jól jöhet néhány egyszerű praktika, amelyek segítségével még csinosabbá tehető a megjelenés.

Nem kell világmegváltó dolgokra gondolni, sokszor az apró változtatások és egy minimális odafigyelés sokkal többet tesz hozzá a sikkes külsőhöz. Célszerű az árnyalatokkal, fazonokkal játszani egy kicsit, és máris egészen más fényben tündököl a hétköznapi összeállítás. Persze ezek a trükkök sem faragnak le centiket az alakról, ahogy a magassághoz sem adnak hozzá 5-10 centit, csupán azáltal keskenyítik a sziluettet, hogy optikailag megtévesztik a szemet.

A videóban négy különböző, hihetetlenül egyszerű praktika látható, melyeket érdemes bevetni a mindennapi öltözködés során.

 

Egyszerű alaknyújtó praktikák, amelyek látványosan nyújtják a sziluettet

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a magasabb derékszabás milyen sokat jelent a nadrág kiválasztásakor. Noha az alacsony derekú, csípőfazonú pantallók ismét visszatértek az utcai divatba, csak keveseknek állnak jól, leginkább hosszú lábak és átlag feletti magasság esetén mutatósak ezek a fazonok. Az alak nyújtása úgy a legegyszerűbb, ha a lábakat láttatjuk kicsit hosszabbnak, ehhez pedig mindenképpen a derékvonal eltolására van szükség.

Minél magasabb a derékszabás, annál hosszabbnak tűnnek az alsó végtagok. Persze arra sem árt figyelni, hogy a nadrág éppen a legkarcsúbb vonalig érjen fel, almaalkat esetén például ez inkább a mell alatti területet jelenti, nem pedig a deréktájékot. Széles csípő, gömbölyded fenék esetén azonban nem kell túlzásba esni a magasan szabott, szűkített derékszabással, ugyanis aránytalanná válhat a sziluett.

Az elmúlt években abszolút a testhezálló, szűk szabású farmerek hódítottak, mígnem a széles szárú, bővebben szabott nadrágok átvették a népszerűségi lista vezetését. Ez egyébként az alakformáló praktikák szempontjából kifejezetten előnyös lehet, hiszen az A vonalú, lágyan szélesedő nadrágszabás abszolút karcsúsító hatással bír. Mindenképpen érdemes esélyt adni ezeknek a fazonoknak, elképesztően szépen formálják az alakot.

Ami már kevésbé ismert trükk, pedig kifejezetten hatásos, az nem más, mint a cipő árnyalatának megváltoztatása. Mindenki szeret összhangban lenni, ezt pedig a legtöbben az árnyalatok összeegyeztetésével érik el. A harmónia valóban roppant fontos, ha elegáns, nőies megjelenés a cél, ahhoz azonban, hogy ne tömörüljön össze az alak, nem árt a fekete vagy éppen élénk színű bokapántos cipőt testszínűre cserélni. A lábbeli így nem vágja el a test vonalát, sokkal előnyösebbé válik az összkép.

Tény, hogy manapság a pántos cipők trendje hódít, vannak azok a pillanatok, amikor háttérbe kell szorítani azt, hogy mit diktál az aktuális divat. A bokapántos cipők, legyen az bármilyen fazonú és árnyalatú, minden esetben megtörik a lábak hosszanti vonalát a boka területén. A klasszikus magas sarkú cipők ezzel szemben optikailag nyújtják az alsó végtagokat, egyes ruháknál tehát célszerű inkább az örökké stílusos, hagyományos verziót választani.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés