A karcsúsító öltözködés alapszabályait nem csak akkor érdemes bevetni, ha akad néhány pluszkiló. Bárki alkalmazhatja ezeket a bevált trükköket, aki ki szeretné emelni a derekát, de a tégla testalkatúak is profitálhatnak előnyeikből, hiszen bizonyos szabásokkal az egyenes derékvonal íveltebbé, keskenyebbé formálható. Kelly Hughes, a csodaszép fürdőruhamodell így hangsúlyozza nőies idomait!

hirdetés

Sokan azt gondolják, hogy a karcsúsító öltözködés egyetlen célja az, hogy ellensúlyozza a pluszkilókat, pedig a legalapvetőbb szabályai, mint például a derékvonal hangsúlyozása, vagy az alaknyújtó optikai hatások érvényesítése nem csupán a súlyfelesleg finomítására, elkendőzésére szolgál. Húsz-harminc kiló plusz esetén ráadásul egészen más trükköket kell bevetni ahhoz, hogy itt-ott arányosabbnak és keskenyebbnek tűnjön a sziluett.

Kelly Hughes előnyös fazonokkal tökéletesíti nőies alakját. A Sports Illustrated Swimsuit legújabb kiadásában szereplő csinos modell nem teltkarcsú, de nem is nádszálvékony. Kebelmérete harmóniában áll csípőszélességével, viszont alkatilag nem ívelten karcsú, hanem majdnem egyenes vonalú a törzse, emiatt nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy összeállításaival kiemelje derékvonalát.

 

A karcsúsító öltözködés legegyszerűbb fortélyait alkalmazza, melyekkel könnyen elérhető, hogy keskenyebbnek, íveltebbnek tűnjön a derék. Ám súlyfelesleg esetén a Kelly által viselt ruhaszabások többsége nem ajánlott, hiszen nem csak a vastag törzset kell figyelembe venni, sokat számít, hol szélesebb a kerület, a csípőnél, a hasnál vagy a comboknál.

A modell például hosszú, formás lábakkal és arányos testalkattal rendelkezik, így az ő esetében egészen mást jelent a derékkarcsúsítás, merészebb fazonokat is bátran bevállalhat.

Karcsúsító öltözködés nőies, modern fazonokkal: a modell tippjei abszolút hatékonyak

Ezeken a képeken jól látszanak Kelly Hughes alakjának jellemzői. A derékív hiánya nem csak hízáskor jelentkezhet, lehet alkati adottság is, amihez semmi köze a testsúlynak. Van, akinél akkor sem látványos a derékív, ha lapos a hasa, de az öltözködéssel remekül formálható ez a terület.

A gyönyörű modell kisgyermekes anyuka, aki végigjárta a maga útját, hogy visszataláljon nőiességéhez. Korábban is szeretett szexi, igazán nőies ruhákat viselni, melyek ismét bekerültek a repertoárjába.

Ez a csodás, zöld összeállítás az ing átlapolt elrendezésével, valamint a szoknya csípőhangsúlyos redőivel keskenyíti optikailag a derekat, így cseppet sem tömbszerű a felsőtest. Minden a test megfelelő tagolásán múlik.

Átlós szabásvonalakkal is íveltebbé tehető az egyenes vonalú törzs. Itt a ruha szűkítővarrásai is rátesznek egy lapáttal a karcsúsító hatásra.

A kaotikus, több irányba futó mintázattal könnyen becsaphatjuk a szemet, de leginkább a ruha derékkarcsúsító, övvel szűkített fazonja, valamint a felsőtest vonalát nyújtó V alakú kivágás teszi a dolgát.

Vágj ki papírból két egyforma méretű háromszöget, majd a csúcsaikat összeérintve, fordítsd őket egymás felé. Mit látsz? Ez a sziluett, amit megformáznak, roppant karcsú egy ponton. Ezért érdemes ilyen szabásvonalakat keresni, ha a derék keskenyítése a cél. Ez a trükkös kivágású ruha tökéletes erre a célra.

A szűk aljú miniruhák mindig a csípőre helyezik a hangsúlyt, ezáltal gyakran szélesítik a nőies, gömbölyded vonalakat. Ezt ellensúlyozza a vízszintes, vállakat szabadon hagyó dekoltázs, mely optikailag karcsúbbnak mutatja a derekat. A kis háromszögkivágás csak még inkább rásegít erre. Ez a fazon jól példázza, hogy a karcsúsító öltözködés nem zárja ki a szexi, szűk vonalú ruhákat. A test megfelelő tagolása, valamint a trükkös szabás a lényeg.

Az aszimmetrikus szoknya, a lábakat tagoló átlós szabásvonal, a magasított, hangsúlyos derékpassz a látványos masnival, valamint a Carmen-dekoltázs mind-mind hozzátesz a karcsúbb összképhez.

Hiába az alakformáló alsódressz, ez a ruha előnytelenül formálja az alakot. Jól példázza, hogy megfelelő tagolás és derékhangsúly nélkül az egyenes vonalú törzs miatt tömbszerűnek tűnik a felsőtest.

A hasat megvillantó felső így a legelőnyösebb, ha nem túlságosan ívelt a derékvonal. A V alakú top karcsúbbnak mutatja a sziluettet.

A dekoltázs lehet diszkrétebb, de a derékkeskenyítő szabást érdemes ellesni! Az átlapolt, redőzött felsőrészben és a különszabott ruhafazonban rejlik a trükk!

A puffos ujjakkal kombinált blúz tökéletes választás a derékpasszos pliszírozott szoknyához, mely nyújtja és karcsúsítja a vonalakat. A szélesebb vállrész becsapja a szemeket, így optikailag keskenyebbnek tűnik a derék. A vonalban szélesedő sorttal is elsüthető egy ilyen romantikus felső.

Itt a fekete-fehér tónusok kontrasztja, a nadrág derekánál elhelyezett varrások szűkítő hatása, valamint a blézer rövid szabása alapozza meg a karcsúbb törzs látványát.

Egyszerű, mégis látványos nyári szettet valósíthatsz meg egy szimpla csíkos pólóval és derékban húzott, enyhén répafazonú nadrággal. Valahogy vonzza a szemet a karcsú derékvonal!

Kelly Hughes fürdőruhamodell, így sokféle fazonban fotózták már. Bár az úszódresszek és bikinik nem sokat takarnak, szabásukban ugyanúgy érvényesülhetnek a derékhangsúlyos trükkök.

Ezek a kedvenceink a csodaszép modellen. A jól elhelyezett átlós vonalak, redők, a V alakú bugyik és övszerű díszítések roppant sokat számítanak.

Kiemelt képek: @kellyhues/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés