A laza, oversize fazonú ruhákat az elmúlt években apránként felváltották az alakot hangsúlyozó fazonok, melyek különféle derékkarcsúsító szabásokkal teszik még nőiesebbé a sziluettet. Épp ilyen az idei év legmenőbb darabja, a ráncolt ruha, amire már a sztárok is rákaptak.

hirdetés

A húzott vagy ráncolt ruha nem számít újdonságnak, mivel az alakot kiemelő fazon már az ötvenes években is felbukkant. Akkoriban a kor ünnepelt tervezői főként az estélyi ruhákat tették izgalmasabbá a felhalmozott anyag redőzésével. Ez a technika kiemelten jellemző volt Elsa Schiaparellire és Pierre Cardinra. Christian Dior is szívesen ráncolt párat az anyagon, így jobban hangsúlyozhatta az adott kreáció a derekat, miközben megmaradt a szolid, elegáns megjelenés.

A kilencvenes évek végén, valamint a kétezres évek elején is felbukkantak ilyen különleges fazonok a felhozatalban. A pántokkal, trükkös varrásokkal kiegészített darabokat legtöbbször a combnál, mellkasnál tették izgalmasabbá egy kis ráncolással. A trend idővel kikopott a köztudatból, ám a múltidéző irányzatoknak köszönhetően most ismét visszatért.

A szuper szexi ráncolt ruha lesz az év sikerdarabja

A divattrend iránti újbóli fellángolás többek között Zendayának köszönhető, aki pár hónappal ezelőtt a velencei filmfesztiválon viselte egy különleges, redőzött fazonú darabot. A ruha egyedi eljárással készült, a ráncolás teljesen szilárd, így nem mozdult el járás közben sem a színésznő idomairól. Ez a szabás kifejezetten előnytelen is lehetne, de a híresség igazán karcsú, ezért nagyszerűen kiemelte vékony derékvonalát, miközben kerekebb csípőt formált számára.

 

A csípőnél ráncolt darabok széthúzhatják a sziluettet, mivel a vízszintes vonalban futó redők optikailag szélesítik az alakot, ezért nem árt velük vigyázni. Ám keskeny, hangsúlytalan csípő esetén kifejezetten praktikusak, mivel nőiesebb, kerekded idomokat formálnak.

 

Sok fazon kiegészül egy húzózsinórral, van olyan, amit kedvedre igazíthatsz. Az oldalt húzott, átlósan vagy aszimmetrikusan ráncolt fazon nyújtja a lábakat, és karcsúsítja a derekat.

 

A deréknál lévő ráncolás optikailag karcsúsítja a sziluettet, és szépen kiemeli a derékívet. Nem muszáj túlzásba esni a ráncolással, már egy apró trükk a szabáson bőven megteszi hatását.

 

A varrott vagy húzózsinórral kiegészült darabok mellett akadnak olyanok, melyeket csomókkal, esetleg trükkös szabással egészítettek ki a tervezők. Ezek a kreációk szintén divatosak és nőiesek, ám fontos, hogy megfelelően hangsúlyozzák a derekat, hiszen csak így lehet elkerülni a szélesítő hatást.

 

A szoknyáknál is megjelenhet a húzott megoldás. A tavaszi szezonban a műbőrből és egyéb vastag szövetekből készült darabokat keresd, nyáron pedig jöhetnek a könnyed, szatén ruhadarabok.

 

A vízszintesen húzott ruhákkal jobb vigyázni, mert ezek szélesíthetik az alakot. Ám a keskeny csípővel rendelkező hölgyek számára kifejezetten praktikusak, így megéri rájuk egy pillantást vetni.

 

Kiemelt kép: Kelly Defina / Getty Images. 

Képek a cikkben: Stephane Cardinale – Corbis, Michael Loccisano, Kevin Winter, Paul Archuleta, Christian Vierig, Kelly Defina / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés