Elon Musk gyönyörű édesanyja, Maye Musk a mai napig aktívan modellkedik. A 74 éves manöken még manapság is vállal fotózásokat, most a híres Sport Illustrated magazin címlapján szerepel fürdőruhában.

hirdetés

Maye Musk már szinte legendának számít a modellszakmában. Több mint ötven éve modellkedik, és akkor sem jön zavarba a kamera előtt, ha kevés ruha takarja testét. Két diplomával rendelkezik, három gyermeket nevelt fel, emellett számtalan projekten dolgozik egyszerre. Táplálkozási tanácsadó, írt már könyvet, és rendszeresen tart előadásokat. Esze ágában sincs lassítani, szinte egymás után tesz eleget a különféle felkéréseknek.

Maye Musk kortalan szépségű, népszerű divatikon

A vörös szőnyeges eseményekről sem hiányozhat a modell, legutóbb a Met-gálán keltett feltűnést. Öltözködését, frizuráját már számtalan alkalommal méltatták a divatmagazinok. Maye remek divatérzékkel rendelkezik, mindig tökéletes összeállításokban jelenik meg a fotósok előtt. Frizurája mellett szintén nem mehetünk el szó nélkül. Évek óta rövid, ősz tincseket visel, ám mindig belevisz valami váratlan csavart, amitől még stílusosabban mutat az alapfazon.

 

Maye Musk a fotósok egyik kedvelt múzsája, számtalan alkalommal készítettek már róla esztétikus, művészi divatfotókat. Jól érzi magát a kamera előtt, ez részben a pozitív személyiségének, magabiztosságának köszönhető. Még akkor sem jön zavarba, ha smink vagy retus nélkül jelenik meg róla egy-egy felvétel, hiszen erre is volt már példa. Ezúttal pedig a Sports Illustrated fürdőruhás kiadásának címlapján szerepel.

 

A Sports Illustrated Swimsuit Issue az egyik leghíresebb fürdőruhás kiadvány, ami csupán évente egyszer jelenik meg. Minden évben híres modellek, énekesnők, aktivisták szerepelnek benne. Címlapon szerepelt többek között Tyra Banks, Heidi Klum és Ashley Graham, emellett Steffi Grafról és Serena Williamsről is jelentek meg képek a magazinban.

A fürdőruhás kiadvány idén négy címlaplánnyal büszkélkedhet, az énekesnő Ciara, Kim Kardashian és Yumi Nu modell mellett Maye Musk fotóival jelent meg a magazin. Elon Musk 74 éves édesanyja ezzel a legidősebb címlaplány lett a kiadás történetében.

A Sports Illustrated idén olyan nőket kért fel, akik sokakat inspirálnak, és erőt adnak a nőknek. Többen közülük édesanyák, az egyik manöken még a császármetszés utáni hegét is megmutatta pár kép erejéig, korábban ilyen nem fordult elő divatfotózás során a magazin fennállása óta.

Bármilyen életkorban lehet stílusos, vidám és nőies fürdőruhákat viselni

Maye nagyon örült a felkérésnek, de sosem gondolta volna, hogy 74 évesen még szerepelhet egy fürdőruhás kiadványban. Ennek ellenére hatalmas dolognak tartja. Mindig is bátorította a nőket arra, hogy azt viseljenek, amit csak szeretnének, elvégre ő is ezt teszi.

 

Úgy gondolja, hogy a fürdőruha-viselésnek nincs korhatára. Tudja, hogy sok hetven év feletti nő nem mer levetkőzni a strandon, mivel úgy érzik, hogy már nem elég feszes a bőrük a fürdőruhához. A róla készült fotókkal erre szeretné felhívni a figyelmet. A hetvenes nők ugyanúgy levetkőzhetnek a strandon, mint a harmincasok és negyvenesek. Bátran válogathatnak a sikkes, elegáns, vagy játékosan színes fürdődresszek közül.

 

Maye szerint a nők túl sokat aggódnak a testükön, különösen akkor, ha strandra mennek. Mindig kifogásolnak valamit az alakjukon, görcsölnek, miközben a férfiak csak elengedik magukat és élvezik a jó időt. A manöken szerint ez felesleges, ezeket a késztetéseket el kellene engedni.

 

Maye úgy érzi, hogy sosem volt még ennyire magabiztos, 74 évesen úgy gondolja, hogy többé nem hatnak rá a negatív kritikák. Az elmúlt években függetlenítette magát tőlük, már csak az számít, hogy ő jól érezze magát. Ez az önbizalmán szintén nagyot lendített, bizonyos ruhafazonokat sokkal bátrabban visel.

 

Elon Musk édesanyját Belize-ben fotózták, elmondása szerint csodás volt a környezet, igazán komfortosan érezte magát. Főkén egyrészes fürdőruhákban kapták lencsevégre, ám egy virágos kétrészes fazont is bevállalt.

 

 

A manökennek ez viszonylag nagy lépés volt, mivel sosem kedvelte a kétrészes úszóruhákat, bikiniket, jobban szereti az egyrészeseket. Sokáig válogatott a tervezői darabok között, több mint száz kreációt küldtek el neki próbára. Végül egy Zimmermann-darabra esett a választása.

 

Maye Musk sokakat inspirál fotójával, és hatalmas dolog, hogy 74 évesen elvállalta a fotózást. A Sports Illustrated az elmúlt pár évben élen járt a különféle testalkatok bemutatásában, eddig is többször szerepelt már a kiadványukban plus size vagy ötven körüli modell. Az új lapszámban szintén ez a tendencia figyelhető meg.

 

Kiemelt kép: Jamie McCarthy / Getty Images. 

Képek a cikkben: Paul Archuleta / Getty Images, Yu Tsai / Sports Illustrated. 

  • Megosztás:
hirdetés