Ahhoz, hogy valaki elsajátítsa az alaknyújtó öltözködés szabályait, nem kell stylist, ez a blogger megmutatja, hogy ötven felett milyen fazonokat érdemes variálni. Ezek a kombinációk nem csupán a testvonalat hosszítják optikailag, hanem karcsúbbnak mutatják az alakot, és sikkessé varázsolják a megjelenést.

hirdetés

Az alacsony termetű, de akár az átlagos testmagassággal megáldott divatimádók is gyakran mondanak le a kifutókon magas modelleken bemutatott, trendi fazonokról. Sok darab, ami a hosszú lábú manökeneken csinosan mutat, az átlagos testalkaton másképpen áll, például akkor is előnytelen lehet, ha szó sincs plusz kilókról.

Ám nem minden esetben kell búcsút inteni az aktuálisan divatos ruháknak, csupán nem mindegy, mivel kerülnek párosításra. A blogger magassága teljesen átlagosnak mondható a maga 160 centijével, ruhatárában mégis felbukkannak olyan szabások, melyek többnyire a magas nőknek kedveznek. Egész egyszerűen a szabásvariációkkal trükközik, cseles összeállításait érdemes ellesni.

Az alaknyújtó öltözködés szabályai nem korfüggők: 50 felett éppúgy beválnak ezek a fazonok

A maxiruha nem tiltólistás, nem a magasság a mérvadó

A maxiruhák irtó sikkesek és nőiesek, a legtöbb hosszú darab hihetetlenül látványos hatást kelt. Az alacsony, de sokszor az átlagos termetű nők is nemet mondanak ezekre a lenyűgöző darabokra, hiszen a nem megfelelő fazon valóban összenyomja a magasságot. Azonban nem az a lényeg, hogy ki hány centiméter, a lábközépig vagy akár bokáig érő ruhák bátran választhatók mindenki számára, csupán a szabással kell ügyesen bánni.

A V alakú nyakkivágás remekül tereli a tekintetet hosszanti irányba, így máris hosszabbnak hat a felsőtest. A karcsúsított derékvonal alapvető egy ilyen ruhánál, így nem lesz zsákhatású, valamint kiemeli a sziluettet. Mivel feljebb helyezi a hangsúlyt, így a lábak hosszabbnak hatnak, optikailag magasabbnak mutatja a termetet.

A magas derekú nadrág az alaknyújtó öltözködés alappillére, 50 felett elegánssá teszi a megjelenést

A magas derekú nadrág igazi alapdarab, az alaknyújtó trükkök jolly jokere. Felfelé húzza a tekintetet, így a lábak hosszabbnak hatnak, amitől jó pár centivel magasabbnak tűnik a viselője.

Az A vonalú szoknyák remekül formálják az alakot

Az A vonalú szoknyák kiemelik a csinos derekat, és remekül formálják az alakot. Mivel gyönyörű, nőies a vonalvezetésük, teljesen más irányba vezetik a tekintetet, mint a testre tapadós társaik. Ennek köszönhetően rádobnak pár centit a magasságra, optikailag nyújtják a sziluettet.

A széles szárú nadrágokkal nem lehet mellényúlni

A széles szárú nadrágok egyre inkább teret hódítanak maguknak, a divat újra felkapta őket. Az alacsonyabb termettel megáldott nők sokasága tart ettől a fazontól, ám ezek a darabok különösen előnyösek lehetnek számukra. Ahogy az A vonalú szoknyák, úgy a szélesedő nadrágszárak is karcsúsítják az alakot, ráadásul hosszabbnak mutatják a combokat, nyújtják a lábakat. Ehhez azonban nem árt, ha egyenletesen bővülő fazont választ az ember, ami a legkevésbé sem sátorszerű.

A buggyos vállak megtévesztik a szemet, ráadásul hihetetlenül romantikus hatást keltenek

A buggyos vállak hihetetlenül romantikus külsőt kölcsönöznek, egyszerűen imádnivalók a habos-babos részletek. Ám nem csak emiatt érdemes bevetni őket, alakformáló hatásuk legalább annyira vonzóvá teszi ezeket a darabokat. Mivel szélesebbnek mutatják a vállakat, így karcsúbbnak hat a derék, illetve keskenyebbnek tűnik a csípő, de a magassághoz éppúgy hozzácsap egy-két centit a puffatag szabás. Ám ha valaki rövid, zömök nyakkal rendelkezik, jobb, ha mellőzi ezeket a szabásvonalakat.

 

Kiemelt kép: stylemeshort/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés