A tavaszi-nyári divat bővelkedik lezser, mégis nőies fazonokban, melyek könnyedén kombinálhatók, és szinte bármilyen stílusban viselhetők. Ilyen például az ingruha, ami a visszafogott, rendezett, letisztult megjelenést garantál, emellett pedig még alakformáló hatással is rendelkezik. Feltéve, ha nem oversize, hanem karcsúsított szabásról van szó.

hirdetés

Ha választanunk kellene egy jolly joker ruhafazont, ami szinte kivétel nélkül mindenkinek jól áll, akkor biztosan az ingruhát mondanánk. A fazon nem számít újdonságnak a divatban, már évtizedek óta a nyári repertoár része. Ennek ellenére nem unta meg a divat, a tervezők már számtalan formában újraalkották ezt a fantasztikus klasszikust.

Csinos, nőies sziluettet garantál az alakformáló ingruha

Az ingruha eredetileg nagyjából térdig ér, végig gombos, galléros. Voltaképpen olyan, mint egy hatalmas ing, amit derékkarcsúsító szabással alkottak meg. Az alakformáló hatást sokszor felerősíti a derékvonalon elhelyezett megkötő vagy öv.

Az ingruha sokféle formában megjelenik a tavaszi-nyári divatban. Akadnak egészen rövid verziók, illetve olyan fazonok, melyek még a bokát is elfedik. A ruha ujja szintén változhat, emellett a fazont feldobhatják esetleg fodrok vagy más díszítőelemek. Ám ezeket nem vitték túlzásba a tervezők.

 

Az ingruha körüli felhajtás nem véletlen, hiszen egy roppant könnyen variálható darabról van szó. Ha fehér vagy más világos árnyalatot választasz, akkor remekül ki tudod használni a nyári szezonban ezt a kreációt. Sokféle cipővel, táskával párosíthatod, a hűvösebb napokon pedig elég, ha felkapsz hozzá egy könnyed kabátot vagy blézert. Edzőcipővel, magassarkúval és szalmatalpú cipővel egyaránt viselheted.

Szabásának köszönhetően szépen karcsúsítja az alakot optikailag és kiemeli a derekat. Az ingruhák többsége követi a test vonalait, és a derékszabás után A vonalú szoknyával végződik. Ez minden testtípus számára hasznos, az öv miatt pedig még inkább a derékra irányul a figyelem. Alma alkat esetén a mell alatti empire szabás biztosíthatja az ingruha alakformáló hatását, a lefelé kiszélesedő anyag pedig elrejti a csípő körüli felesleget.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képgaléria nyitóképe: Christian Vierig / Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés