Színpompás, nőies papucsok születtek a Batz és a Rekavago együttműködéséből. A divatos, kényelmes lábbelikről híres márka és az azonnal felismerhető, nőies stílusjegyekkel dolgozó tervező újabb közös kollekcióval jelentkezik.

hirdetés

A felfedezés szabadságára inspirál tavaszi-nyári kollekciójával Magyarország két népszerű és elismert márkája. A komfortos és divatos lábbelik hazai úttörője, a Batz és a nőies dizájnercipői által ismertté vált Rekavago márkák sikeres együttműködésének folytatásából egy életigenlő, színekkel teli kollekció született. Az első szezon pozitív visszhangja megmutatta, hogy egy szerethető, divatos termék, valamint a komfort valódi megélése képes szinte közösséggé formálni a vásárlókat. A második BXRV kollekció tervezését ez az energia inspirálta.

 

Batz papucsok nőies köntösben: te is megvásárolhatod a sikkes darabokat

Baráti piknikezések és vidéki autókázások, családi kempingezések és túrázások – mindezek pillanatainak közös nevezője a felfedezés szabadsága és öröme. A Batz x Rekavago 2023-as kollekciójának nem titkolt szándéka, hogy megidézze és életünk hétköznapjaiba csempéssze ezeket a valódi, megélhető pillanatokat.

A „Freedom to explore” mottó számtalan módon visszaköszön a darabokban. Megjelenik egyfelől a kombinálhatóságban, a viselő lehetőségeiben, hiszen egy-egy ilyen darabot hordva csinosnak és magabiztosnak érezheti magát a legkülönbözőbb élethelyzetekben. Másrészt évek óta tartó tendencia eredménye, hogy a nők a magas sarkakat lapos lábbelikre cserélték, mely szintén megadja az oly régóta áhított szabadságot. Idén mindenki magabiztosan lehet nőies a kényelmes lábbelikben.

 

– Mindig azonos céllal tervezem a cipőimet: legyen feminin, divatos, és érezze benne nagyon jól magát a viselője. A Batz x Rekavago idei tavaszi-nyári kollekcióját azoknak a nőknek terveztem, akik már ismerik és szeretik a kényelmi papucsok előnyeit, és ezekből a stílusos és trendi verziókat keresik – meséli Vágó Réka, a Rekavago márka dizájnere.

A tavalyi tesztidőszak ötezer pár lábbelivel debütált a piacon. Az idei szezonban azonban már huszonegyezer pár cipővel indul útjára Gyomaendrődről a Batz x Rekavago 2023 kollekció, melyet ezúttal a papucsokhoz passzoló övkollekció is kiegészít. A hazai hagyományos kiskereskedelmi és webshopos értékesítésen túl kétszáz darab külföldi, cseh és szlovák partnernél is elérhető lesz a kollekció.

 

A várakozás hatalmas, a nőies, mégis kényelmes papucsok meghódítják a szezont

– Már most az elmúlt 23 év legnépszerűbb Batz által gyártott termékcsaládjáról van szó, mellyel a magyar vásárlókon túl a szlovák és a cseh piacot is szeretnénk megszólítani, így egy kiterjedt nemzetközi kampányról és értékesítésről beszélhetünk jelen esetben. Igazi mérföldkő ez a Batz életében – mondja Kárpáti Zoltán, a Batz tulajdonos-ügyvezetője.

A komfortos, kényelmes kialakítások és a letisztult szabásvonalak egy egyszerű kollekció benyomását keltik, de valójában rengeteg munka és tapasztalat áll a BXRV mögött. A Rekavago brand több mint húszévnyi tudással rendelkezik a téma kapcsán, a Batz pedig több mint huszonöt éve gyártja kényelmi cipőit a magyar – és immár a nemzetközi – piacra.

A két márka hasonló értékek mentén dolgozik. Hazai gyártás, manufakturális jelleg, lokálisan beszerezhető alapanyagok, fenntarthatóság és persze a kifogástalan minőség, melyek természetesen ennek a kollekciónak éppúgy fontos elemei.

 

A kollekció tele van újdonságokkal és meglepetésekkel

– Modelljeink talán nem is életkor-, inkább élethelyzetfüggők, szinte minden nyári alkalomhoz és outfithez passzolnak. A kollekció színei élénkek, könnyen idézik meg az urbánus mindennapokban a stresszmentes, nyári életérzést, mindemellett pedig egyszerűen, sokoldalúan variálhatók. Városi szaladgálós szandálként és papucsként vagy nyaraláson egy sikkes ruhával párosítva, de akár otthoni viseletként is jól működnek – jellemzi a koncepciót Vágó Réka.

A tervező, meghallgatva a vásárlók korábbi visszajelzéseit, egy új fazonnal bővítette az idei lábbelikollekciót, amely így tizennégy darabból áll. A már megismert Pretty Day és Cosy Step papucsok mellé Sporty Day néven egy csinos szandál készült, amely még aktívabb viseletet tesz lehetővé.

A kollekció Charming övekkel is kiegészült, amelyekkel színvilágban, hangulatban teljessé tehető bármely outfit. A 2023-as kollekció színei tobzódnak a pozitív energiában. A vérnarancs, a rózsaszín és egy különleges geometrikus minta mellett a fekete, a tejeskávé és a rose gold is szerepet kapott, csakúgy, mint a méltán népszerű pasztellárnyalatok, a babakék, a vanília és az almazöld színek.

 

– Az elmúlt évek bezártságának időszakában jóval kevesebb eseményre járhattunk el, öltözékeinkben is átértékelődött, hogy mi a fontos – előterébe került a biztonság, „két lábbal a földön állni”, a komfort érzése és megélése. A nők immár bátran váltanak sarokmagasságot, és ezáltal végre megkaphatják a régóta áhított szabadságot. Számomra ezt takarja a „freedom to explore” szlogen – összegzi Vágó Réka a kollekció üzenetét.

– Az új vonallal az aktuális trendekre nyitott, egyszerre kényelmes és stílusos lábbeliket kereső vásárlókat kívánjuk elérni, köztük a fiatalokat is. A kollekció természetesen nem csak nekik készült, hiszen egy nő mindig szeretne stílusos lenni, életkortól függetlenül. Örömmel tölt el, hogy a Batz ars poeticája – minőség, tartósság, megbízhatóság – most újszerű, menő vonásokkal egészül ki. A lehető legjobb szinergia jött létre, melyben a divatos felsőrész a több évtizedes tudással és tradícióval találkozott – összegezte gondolatait Kárpáti Zoltán az együttműködésről.

 

A sikkes, nőies nyári papucsok és szandálok ide kattintva érhetők el.

Képek és forrás: Batz x Rekavago.

  • Megosztás:
hirdetés