Carine Roitfeld neve sokak számára összeforrt a francia stílussal. A párizsi Vogue volt főszerkesztője úgy viseli a feketét, ahogy senki más, és a legegyszerűbb összeállítást is szexivé tudja varázsolni.

hirdetés

Carine Roitfeld a kilencvenes évek óta a francia divatvilág ismert és elismert alakja. Modellként csöppent bele a hatalmas gépezetbe, de csak tinimagazinokban szerepelt, majd a francia Elle magazinnál bontogatta szárnyait, mint stylist. Bár 15 évet húzott le a magazinnál, saját bevallása szerint, ekkor még korántsem tartotta magát jó stylistnak. Ám egy napon találkozott a híres divatfotóssal, Mario Testinóval, és a közös reklámmunkák során rengeteget fejlődött.

Carine Roitfeld és a divat

2001-ben a párizsi Vogue főszerkesztője lett, ahol afféle újítóként is tevékenykedett. Ő volt az első, aki egy transznemű modellt tett a Vogue címlapjára. Mindig is izgatta a fantáziáját a merész punk-rock stílus és a kifinomult, nőies megjelenés ötvözése, illetve szívesen merít inspirációt a hetvenes évek divatjából.

Amikor tíz év után, 2011 januárjában önszántából otthagyta a Vogue-ot, senki nem értette az indítékát.

Carine Roitfeld egyszerűen csak úgy érezte, korlátok közé szorult a fantáziája, ezért tovább kellett lépnie, hogy újra kiélhesse a kreativitását. Sokan elszomorodtak a döntése miatt, hiszen mindig is az amerikai Vogue főszerkesztőjének, Anna Wintournak a szöges ellentéteként emlegették, aki megközelíthető, barátságos és kedves nőként vonult be a Vogue történelmébe.

 

Miután kivonult a párizsi Vogue éléről, Carine Roitfeld elfogadta a Harper’s Bazaar globális divatigazgatói címét, és elindította saját magazinját, CR Fashion Book néven. A sokoldalú divatszakértő könyvszerzőként is bekerült a köztudatba, de természetesen nem hagyta maga mögött a divat témáját. Nagy megtiszteltetés volt számára, amikor idén kinevezték a Karl Lagerfeld márka stílustanácsadójának, hogy segítségével újjáélesszék és folytassák a mester vízióját.

Úgy viseli a feketét, ahogy senki más

Carine Roitfeld a franciás sikk megtestesítője. Köztudott, hogy a francia nők mesésen öregszenek, és őrá ez hatványozottan igaz. Szívesen kihangsúlyozza formás alakját, de szexi megjelenése soha nem tűnik erőltetettnek, vagy túlságosan hivalkodónak. Bár azt gondolhatnánk, hogy bájosan mosolygó lényéhez nem igazán passzol a fekete, ő rácáfol erre, de cseppet sem a gyászos komorságát ragadja meg.

Az ő elképzelésében még ez a morózus szín is vibráló, életteli és szenvedélyes, amit elegáns fehérrel tart kordában. Karcsú derekára különösen büszke, hiszen mindig kihangsúlyozza, de ugyanígy a védjegyévé vált a síszemüvegre hajazó napszemüveg, valamint a füstös, elmosódott szemsmink.

 

 

Kiemelt kép: Dimitrios Kambouris/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés