Angela Lansbury stílusa meghatározó divatkorszakokon ívelt át, ám mindig a klasszikus, nőies trendeket tartotta szem előtt. A színésznő öltözékeit a kortalan elegancia jellemezte.

hirdetés

Angela Lansbury karrierje csaknem nyolc évtizeden át tartott, nem csak filmszerepekben tűnt fel, hanem sok éven keresztül színházban, színpadon játszott. 96 éves korában hunyt el 2022-ben, ám fantasztikus tehetségével és remek stílusérzékével örökre beírta magát a történelembe. A színésznőt sokan a Gyilkos sorok című sorozatból ismerhették, amely tizenkét évadot élt meg.

Hosszú színészi pályafutásának köszönhetően életének, stílusának és személyiségének alakulását a rajongók is végigkísérhették. Angela Lansbury majd egy évvel hamarabb született, mint Marilyn Monroe, akit rendszerint az ötvenes évek divatikonjaként emlegetünk. Angela talán kevesebb figyelmet kapott, már ami a divatvilágot illeti, márpedig nem volt híján a kifinomult stílusérzéknek.

Angela Lansbury stílusa klasszikus, nőies elemekre épült

Noha Angela nem volt egy tipikus pin-up girl, stílusa több jelentős divatkorszakon ívelt át, a színésznő pedig rendszerint követte az aktuális, nőies trendeket. Soha nem érdekelte az életkora, nem foglalkozott az idő múlásával, ez pedig az öltözködésén is abszolút érzékelhető volt.

A galériában összegyűjtöttünk néhány sikkes, nőies szettet Angela Lansbury karrerjének különböző szakaszaiból. A képsorozat egyértelműen tükrözi, hogy noha valamelyest változott a színésznő stílusa, hiszen a divatkorszakok hullámzóan követték egymást, a megjelenését mindig a klasszikus eleganciára alapozta.

 

A színésznő soha nem mutatott túl sokat magából, mégis elérte, hogy a kisugárzása vonzó és nőies hatást keltsen. Mindig finom anyagú, lágy esésű darabokat választott, amelyek kiemelték a sziluettjét, azonban cseppet sem voltak kihívóak vagy túlzók.

Gyakran viselt elegáns feketét, ám a nőies árnyalatokat sem vetette meg. Figyelemmel kísérte az aktuális trendeket, azonban a megjelenését nem változtatta meg pusztán a divat hullámzása miatt. Ragaszkodott a klasszikus eleganciához, s talán éppen ettől volt olyan önazonos. A stílusa tökéletesen tükrözte azt a magabiztos, motivált és lendületes nőt, aki Angela Lansbury volt a hétköznapokban és a filmvásznon egyaránt.

Kiemelt kép: Ron Galella/Ron Galella Collection via Getty Images/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés