A táska nem csupán egy praktikus kiegészítő, hanem valóságos divatelem, ami segít feldobni a leghétköznapibb összeállítást is. Az egyes színeket, mintákat könnyedén variálhatjuk, a különleges vonalvezetések pedig megadják az öltözék sava-borsát. Az utóbbi években a nosztalgikus elemek jellemezték a trendeket, 2021-ben azonban számos izgalmas stílusújítást tartogat a táskadivat.

hirdetés

A táska manapság az egyik legfontosabb kiegészítő, ami arra is képes, hogy elképesztően megbolondítsa a megjelenést. Korábban fontos volt a harmonizáció: sokáig élt az a köztudatban, hogy a retikül és a cipő színének feltétlenül össze kell csengenie. Ám egy ideje már feledésbe merült ez a biztonsági játékról szóló divatszabály,  manapság inkább az egyediség hangsúlyozása a cél.

A nosztalgikus divatmorzsák továbbra is megjelennek, ahogyan a mai irányzatokra jellemző formabontó vonalvezetés is tetten érhető. A nyolcvanas-kilencvenes években uralkodó nőies kialakítás egyaránt divatos, miközben megjelenik a hatvanas években népszerűvé vált letisztult elegancia. Ehhez a legnagyobb inspirációt a Gucci Jackie névre keresztelt retikülje szolgáltatja.

Valahogy a táskákból sohasem elég. A kínálat szezonról szezonra megújul, így gyakran ellenállhatatlan késztetést érzünk arra, hogy végigfuttassuk a felhozatalon a szemünket. Te is így vagy ezzel?

Apró kedvencek mindenhol

A Jacquemus valóságos őrületet indított el a kis méretű retikülökkel, amelyek bár aranyosak, mégsem túl praktikusak. A Chanel ezt csak tovább fokozta, és Virginie Viard egyszerre több apróságot is a modellekre aggatott. A fast fashion üzletekben is kezdenek elszaporodni az apró táskák, amelyek derékra kötve a legideálisabbak.

Minimál elegancia

Minden nőnek szüksége van egy letisztult, egyszerű retikülre, amely mindenhez passzol. Természetesen 2021-ben a klasszikus fazonok között is a nosztalgikus vonal uralkodik, így főként a retró darabok közül érdemes válogatni.

Hatalmas láncok mindenhol

A gigantikus láncok már eddig is a köztudatban voltak, ez nagyban köszönhető a Bottega Venetanak. A láncok többféle formában is gazdagíthatják az apró retikülöket, valamint készülhetnek fémből vagy műanyagból.

Szokatlan vonalvezetés

A mai irányzatoknak megfelelve a geometrikus alakzatokra hasonlító retikülök is megjelennek, így pár modell igazán szokatlan alakot vett fel. Ezek a darabok csak még izgalmasabbá teszik a szerelést, így érdemes velük tenni egy próbát.

Óriások, amelyekbe minden belefér

Az utóbbi években az apró retikülökkel voltak tömve az üzletek polcai, miközben a nagyobb kreációkra szinte vadászni kellett. Az új évvel a nagyobb fazonok is megérkeztek, amelyekbe végre minden szükséges holmi belefér.

Különleges anyagok és díszítések

Télen egyértelműen a műszőrmével ellátott pihe-puha kreációk lesznek a slágerek, míg tavasszal a rojtos retikülök uralják majd a terepet. A kihagyhatatlan rafia is megjelenik majd a szezonban, ám erre azért nyárig várnunk kell.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés