A franciák öltözködési stílusa az egész világon jól ismert, aminek fő jellegzetessége a hanyag, ugyanakkor sikkes elegancia. Nagy szerepet játszik náluk a kényelem, amit a sportos vonal helyett nőies darabokkal próbálnak elérni.

hirdetés

A francia sikk mindenkinek elérhető

Elsősorban klasszikus és letisztult ruhákat, kiegészítőket viselnek, amik időtállóak és praktikusak. Tudatos vásárlónak vallják magukat, és az őrült shoppingolás helyett kétszer is meggondolják, szükségük van-e az adott darabra. Mindig felteszik a kérdést: vajon az áhított ruha párosítható-e már meglévő darabokkal, kiegészítőkkel vagy továbbiakat kell vásárolni, hogy hordható legyen?

Ez valóban fontos kérdés, amit sokszor túl későn tesz fel az ember magának. Ezen kívül a minőségre is nagyon figyelnek, és inkább ezt helyezik előtérbe a mennyiség helyett. Nem kapkodják el a vásárlást sem, és csak akkor költenek rá, ha még másnap sem tudják kiverni a fejükből az áhított darab látványát.

Az biztos, hogy van mit tanulnunk tőlük, pedig anélkül néznek ki jól, hogy túlzásba vinnék az öltözködést. A galériában összegyűjtöttünk néhány olyan ruhadarabot és kiegészítőt, ami egy francia nő szekrényéből sem hiányozhat. Időtállóak, mindig divatosak és egymással is jól párosíthatóak. Ha ezek nálad is meglesznek, garantáltan áthatja a szettjeidet a párizsi sikk.

 

Főkép: Getty Images/Christian Vierig.

  • Megosztás:
hirdetés