A fekete-fehér időtálló, klasszikus kombináció a divatban, ám nem csak az elegáns, alkalmi öltözékek sajátja. Ez a szolid tónuspárosítás sokféle stílusban elsüthető, ráadásul sem megunni, sem elrontani nem lehet. Még a szimpla, mindennapi szetteket is kifinomultan sikkessé varázsolja, és roppant egyszerű variálni. Jöhet egy kis inspiráció?

hirdetés

A fekete-fehér öltözékek megdöbbentően változatosak lehetnek, bár két semleges tónusról van szó, a kombinálásukban rejlő lehetőségek szinte kimeríthetetlenek. Az alapdarabokból álló, gyakran elsütött összeállításokat is új fénybe helyezi a világos-sötét blokkok eleganciája, amely kortalan viseletet biztosít.

A fekete és a fehér ruhadarabok összeboronálása nem kíván profi stílusérzéket és nagy erőfeszítést, tulajdonképpen egyetlen nyilvánvaló szabálya van a játéknak: a fehéret soha ne tervezd oda, ahol slankítani szeretnéd a vonalaidat, ha pedig a fekete komorságát és öregítő hatását szeretnéd kijátszani, ne az arcod közelébe kerüljön a sötét blokk.

Fekete-fehér öltözékek őrült sok variációban

Tehát érdemes ügyelni arra, hogy a fekete és a fehér hol találkozik egymással a test vonalán. Ez az erős kontraszt ugyanis roppant feltűnő, és arra is képes, hogy eltolja a testarányokat. Amennyiben a karcsú derék hangsúlyozása vagy a kissé kiálló has eltüntetése a cél, a fekete szoknya vagy nadrág lehetőleg magas derékszabással rendelkezzen. A fehér felsőt érdemes beletűrni, így máris előnyösebb az összkép.

A fekete-fehér öltözékek azonban az optikai csalásokon túl sokkal több lehetőséget tartogatnak. Az egyszerű, szimpla összeállításokat is sikkes, nőies szintre emelik. A laza, vagány cuccok éppúgy kifinomultabbnak tűnnek, ha ennél a tónuspárosításnál maradsz.

Előnye, hogy minden alkalomhoz tökéletes, nem lehet kivetnivalót találni benne. Ugyanúgy passzol a hétvégi bulira összeválogatott csinos darabokhoz, mint az irodai és a sportos, lezser szettekhez. Cifrázhatod, ahogy akarod, nem lesz harsány vagy közönséges, az öltözék alapszínei ugyanis letisztultságot tükröznek.

Vagány és laza

Az ellentétek a divatban is vonzzák egymást, a stílusmix pedig úgy is megvalósulhat, ha a fazonok a lezserséget, míg az öltözék tónusösszetétele a fekete-fehér eleganciáját tükrözi. Egy ilyen szettben bátran keveredhetnek az ellentétpárok, például a kapucnis felső a szövetkabáttal, esetleg a tréningnadrág a kötött pulóverrel.

Vintage francia stílus

A vintage hangulat a színek és fazonok összecsengő stílusával teremthető meg igazán, de a francia sikket például úgy is követheted, ha a színeket kihagyod a képletből. Fekete-fehér csíkokkal, tyúklábmintával, barettsapkával vagy romantikus blúzzal lazán megalapozhatod a múltidéző összképet.

Tökéletes irodaszett

A klasszikus irodai stílushoz szinte adja magát a fekete-fehér kombináció, de az efféle öltözékek nem csak sötét nadrágból és világos ingből állhatnak. Kis fantáziával számos módon variálhatod a formális tónuspárosítást, a fehér például csak a gallér vonalán vagy a kiegészítőkön jelenhet meg, finoman adagolva.

Ennek a fordítottját is választhatod, esetleg intézheted úgy, hogy mindkét árnyalat domináns legyen, az éles kontrasztot pedig egy táskával vagy cipővel beemelt színfolt törje meg.

Akár egy héten keresztül viselhetsz fekete-fehér összeállításokat anélkül, hogy egysíkúvá válna a megjelenésed, hiszen roppant sokféleképpen váltogathatod a hétköznapi eleganciát sugalló fazonokat.

Lusta módi

A szabadidőnkre szabott, kényelmes szettek is jól mutatnak fekete-fehér párosításban. Bár tudjuk, ilyenkor nem akarsz kitűnni, ám az efféle harmonikus, lezseren nőies szerelésekben nem maradhatsz észrevétlen.

Visszafogott, laza, mégis sikkes lehetsz, ha egy-egy trendi fazont szimpla alapdarabokkal kombinálsz.

Az egyszerűségben rejlő szépség

Mindenkinél adódik néha afféle „hagyjatok békén” nap, amikor annak is örül az ember lánya, ha egy épkézláb szettet sikerül összehoznia. Ám akkor is lehetsz csinos, ha nem töröd magad azon, hogy szuper különleges legyen a megjelenésed.

Ilyenkor jobb az egyszerűség biztonságos talaján maradni. Mindenki irigykedni fog arra, hogy bár szimpla alapdarabokat kaptál magadra, mégis tökéletes összhangot és magabiztosságot sugároz az öltözéked.

Vacsora vagy buli? Elegáns, de nem túlöltözős összeállítások

Baráti összejövetelek, bulik alkalmával túlzások nélkül hozhatod a finom eleganciát a fekete és fehér kombinációjával. Ez a két színtónus olyan, mint a borsó meg a héja, abszolút összepasszolnak és kiegészítik egymást.

Válassz egy egyszerű ruhát, esetleg a letisztult szettedre kapj fel egy feltűnő bundát! Pepita vagy tyúklábmintával, illetve bőrhatású anyaggal még az egyszerű összeállítást is különlegessé teheted.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés