Monica Bellucci azon kevés nők egyike, aki mindenfajta trükközés, mesterkéltség és erőlködés nélkül is remekül néz ki, a stílusa egyszerűen tökéletes. A divatszakértők általában óvva intik a nőket attól, hogy 50 felett – pláne a hatvanhoz közel – monokróm fekete szettet viseljenek, az 56 éves színésznő azonban rendre kijátssza ezt a pechesnek ítélt kártyát, és sohasem fürdik be vele. Sőt, elképesztően elegánsan, szexisen variálja a legkomorabb színt, ami egy fikarcnyit sem öregíti a küllemét.

hirdetés

Manapság több szó esik Monica Bellucci gyönyörű lányáról, mint magáról a színésznőről, pedig ő sem vonult teljesen a háttérbe. Tavaly az olasz és spanyol Vogue magazinban jelent meg róla egy-egy művészi, vintage hangulatú összeállítás, idén pedig a Cartier kampányarcaként kelt feltűnést. A róla készült reklámfotók különlegessége, hogy mindig más fazonú és hosszúságú frizurával bukkan fel rajtuk a csodaszép színésznő.

Tavaly, amíg lehetett, a divatbemutatókon is részt vett vendégként, gyakran kap meghívást ugyanis a párizsi és az olasz divathétre. A nyolcvanas években modellként kezdte a pályafutását, így nem idegen számára a divatszakma, és a mai napig szívesen visszakanyarodik a fotózásokhoz. Olasz nő lévén, a zsigereiben van a nőies elegancia, és ahhoz is nagyon ért, hogyan tűnjön ki a tömegből a legegyszerűbb ruhafazonokkal.

50 felett a nőiesség a titok, hogy ne öregítsen a fekete: Monica Bellucci stílusa egyszerű, de elegáns

A színésznő tökéletes homokóra alakja és kortalan szépsége még akkor is érvényre jutna, ha újságpapírba tekerné magát, de ennél azért kifinomultabb öltözékekben szokott megjelenni a nyilvánosság előtt. Számos alkalommal bizonyította már, hogy a fekete tényleg minden alkalomhoz szuper választás lehet, még akkor is, ha nem színesíti az ember vidám kiegészítőkkel és derűsebb részletekkel.

 

A nadrágos összeállításokat szintén méltósággal tudja viselni, a legapróbb stíluselemekre is nagyon ügyel: az egyszerű, visszafogott szabásokat mindig ultra nőiessé teszi egy izgalmas dekoltázzsal, vagy kivillanó csipkével. Semmi sem hivalkodó rajta, még az ékszerek sem, mégis mágnesként vonzza a figyelmet. A rétegelt choppy bob frizurája szintén remek választás volt részéről, hiszen dúsabbá, mozgalmasabbá teszi a lágy tincseket, és észbontóan nőies megjelenést biztosít viselőjének.

Kiemelt kép: Victor Boyko/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés