A fekete szövetkabát sokoldalú és praktikus eleme az őszi ruhatárnak, de még az enyhébb téli napokon is simán bevethető egy vastagabb pulóver kíséretében. Sokan csupán elegáns alkalmakra tartogatják a sötét, finomabb darabokat, azonban egy szimpla utcai öltözékben megállják a helyüket. Bármilyen stílusban megjelenhetnek, legyen szó nőies, sportos vagy éppen extrém lezser összeállításról, garantáltan trendivé varázsolják az összképet. Ilyen csinos fazonokra tehetsz szert 22 ezer forint alatt.

hirdetés

A fekete szövetkabát igazi jolly joker a ruhatárban

A fekete szövetkabát sokáig az elegáns ruhatár alapeleme volt, a legtöbb nő kizárólag különleges alkalmakra őrizgette a szekrényben. Egyidőben azonban az utcai trendek is rákaptak, hiszen sokoldalúan variálható darab, ami könnyedén tud alkalmazkodni a különféle stílusokhoz. Lezser, vagány és nőies szettekhez egyaránt jól passzolnak, sőt, a stílusmixelő irányzatoknak köszönhetően akár edzőcipővel is összeboronálhatóak.

A legtöbben sikítófrászt kapnak a szövetkabátok árának láttán, azonban fontos belegondolni, hogy ezeket az átmeneti, akár téli darabokat nem egy-két szezonra vásárolja az ember lánya. Célszerű több felöltőt variálni a szezonban, így mindegyik több éven át használható lesz, a ruhatár pedig sokkal izgalmasabb és változatosabb képet fest.

Nem feltétlenül kell a legdrágább kasmírverzióra szavazni, az olcsóbb kabátok éppúgy éveken át megőrizhetik szépségüket, természetesen kizárólag a megfelelő gondoskodás mellett. A turkálók adta lehetőségekről sem szabad megfeledkezni, számtalan kincsre lelhet a kitartó vásárló, ha nyitott a second hand ruházatok viselésére.

Megnéztük a ruhaboltok aktuális kínálatát, s igyekeztünk olyan, aránylag pénztárcabarát kabátokat összeválogatni, amelyek csinossá és nőiessé formálják az alakot, könnyedén kombinálhatók és abszolút passzolnak a hétköznapi divat trendjeihez.

 

Bármilyen stílusban megjelenhetnek

A fekete kabátok előnye maga a semleges, sötét tónus. Noha a színes, adott esetben világos, akár fehér verziók is megférnek a hideg szezon repertoárjában, a fekete kifejezetten praktikus választás. Sokan tartanak a komor, morózus színtől, ami valóban szomorkás összképet teremthet, ám a megfelelő kiegészítőkkel párosítva sokkal inkább kelt elegáns, sikkes hatást.

Képek: Getty Images.

 

Ha megfelelő a kabáthossz, a fekete optikailag szépen slankítja a sziluettet, kissé megnyújtja az alakot. Elegáns és mindennapi, utcai stílusban úgyszintén viselhető, a hangulata azon múlik, mivel kombinálod az adott darabot. Manapság kifejezetten trendinek számít a különböző stíluselemek keveredése, éppen ezért sportos, laza szettekben is jól mutat.

Képek: Jeremy Moeller/Edward Berthelot/Getty Images.

 

A hagyományos eleganciát sem szabad elengedni, ehhez pedig egy fekete szövetkabát valóban remek választásnak bizonyul. Igazi klasszikus, ha a sikkes, kifinomult nőiesség megteremtése a cél. Elképesztően könnyedén kombinálható, bármilyen szín jól mutat mellette.

Képek: Edward Berthelot/Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Sokszor a kabát fazonja, szabása az, ami elbillenti egy bizonyos irányba a mérleg nyelvét. Vannak derékban megköthető vagy éppen eleve karcsúsított verziók, melyek abszolút kiemelik a karcsú derékvonalat. Az egyenes szabás éppúgy telitalálat lehet, de sokszor a különleges gombok adják az összeállítás pikantériáját. Minden részletet érdemes átgondolni a kabát esetében, hiszen egy ilyen darab általában több évre szól.

Kiemelt kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

Cikkfotók: Edward Berthelot/Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés