A fekete viselése első blikkre biztonsági játéknak tűnik, de valójában nagy körültekintést igényel, különösen, ha a sötét blokkok dominálnak az öltözékben. Szuper variációkat mutatunk arra, hogyan teheted izgalmassá az alapvetően letisztult összképet, anélkül, hogy komornak vagy melankolikusnak tűnne a megjelenésed.

hirdetés

Audrey Hepburn óta tudjuk, hogy a fekete darabok nem hiányozhatnak az elegáns ruhatárból, és anno Karl Lagerfeld is szép példákat hozott arra, hogyan lehet megvalósítani velük a minimalizmus elvét úgy, hogy az összeállításunk túlmutasson a snassz fogalmán.

Nem könnyíti meg a helyzetet azonban, hogy a feketéhez egy sor negatív sztereotípia kapcsolódik, hiszen sokan öregítőnek, sápasztónak, vagy túlságosan komornak, gyászosnak tartják, emiatt számos divattanács említi a sötét színek elkerülését. A mai trendkavalkád azonban már fittyet hány a régi beidegződésekre, és gyakran rácáfol a fekete öltözékekkel kapcsolatos félelmekre.

A fekete viselése kis csavarral: ilyen menő lehet a szetted, ha jól használod

Tény, hogy a legsötétebb szín – ami valójában nem is igazi szín, csak egyfajta látásérzéklet, vagy színérzet – valóban fáradttá teheti a kinézetet, de ugyanakkor van egy sikkes oldala is, ami a stíluselemektől függően eleganciát, extravaganciát, vagányságot, vagy határozottságot sugallhat. A lazaság sem áll távol a túlnyomórészt feketében játszó szettektől, ám nagyon kimértek, hűvösek és hivatalosak is lehetnek, ha úgy akarjuk.

Bár a fekete túltolását sokan nem ajánlják, kis trükkökkel a sötét összeállítások is ütősek lehetnek. Érdemes a fényes, puha és matt felületekkel játszadozni, vagy a stílusmixeléssel kísérletezni, hogy semmiképp se mutatkozzon snassznak, unalmasnak, vagy lehangolóan komornak az összkép.

A morózus hangulatot tiszta fehérrel, vagy egyéb magas fényerejű árnyalatokkal ellensúlyozhatod. Elég belőlük egy csipetnyi a szettbe, és máris friss hatást kelt.

Feketében is lazának tűnhetsz, ha a sportos, lezser fazonokra fekteted a hangsúlyt.

Bézzsel, barnával összeboronálva, a sötét színblokkok roppant harmonikus hatást keltenek a megjelenésben.

Az anyagokkal is játszhatsz: a bőr és lakkhatású felületek vagányságot csempésznek az öltözékbe.

A világoskék farmer remekül ellensúlyozza a fekete komorságát.

A fekete pufidzseki és szövetkabát mindenhez passzol, és mindkét darab nagyon divatos a téli szezonban. Ha minden más sötét tónusú a viseletben, bátran adagolhatod a feltűnő, extravagáns stíluselemeket: tégy vastag övet a dzsekire, vagy viseld nőies retiküllel és magas sarkú csizmával a sportos szerelést.

Elég csupán egyetlen élénk színblokk ahhoz, hogy a fekete ne tegye fáradttá a megjelenést, és ne tompítsa le a nőiességet. Ám szürkével kombinálva, egyfajta kiegyensúlyozottságot sugároz, hiszen rendezetté, összeszedetté teszi a szettet.

Csinos ruhafazonokkal kombinálva, a fekete eleganciát és nőiességet sugároz, még akkor is, ha hétköznapi összeállításban viseled. A fekete és a fehér párosa pedig nagyon addiktív tud lenni.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés