A bőrhatású kabát továbbra is roppant népszerű az átmeneti kabátkák, dzsekik között, ám tavasszal újabb szabások kerülnek előtérbe.

hirdetés

A bőrutánzó holmik már jó ideje befészkelték magukat a trendek sűrűjébe, és úgy tűnik, nem is nagyon akarnak kimozdulni onnan. A valódi bőrök helyét lassan teljesen átveszik a vegán, öko, lakkhatású és egyéb műbőr anyagok, hiszen a divat évről évre igyekszik állatbarát megoldásokkal előállni, ami az átmeneti kabátok esetében már jelentősen érzékelhető.

Az irha és a velúr helyettesítésére is születtek már remek alternatívák, melyek minőségben nem sokban maradnak le a valódi bőrből készült anyagoktól, sőt, nagy részük tartósabb és könnyebben kezelhető.

A bőrhatású kabát számos fazonvariációban jelenik meg idén tavasszal, bár főként a nőies kialakítások kapnak nagy hangsúlyt, a vagány bomber- és pilótadzsekik éppúgy megmaradnak a kínálatban.

Bőrhatású kabát sikkes verziókban: a nőies szabások hódítanak tavasszal

A nyolcvanas-kilencvenes évek irányzatai formálják a bőrkabátok divatját idén, így a tavaszi szezon egyik leggyakoribb kulcseleme a trencskószabású bőrhatású kabát lesz. A derékhangsúlyos, megkötős fazonok mellett az oversize megoldások éppúgy megjelennek, ugyanígy a hosszított lakkbőr kreációk is bekerülnek a divat vérkeringésébe.

 

A karcsúsított kialakítások mellett a lezserebb ingszabások élveznek előnyt, de a vagány bőrutánzó bomberek szintén visszatérnek. Felbukkannak a kopottas, vintage hatású dzsekik, melyek a nőies és vadóc stílusokkal egyaránt kompatibilisek, valamint egyre színesebb – burgundi, vörös, zöld, barna, vaníliasárga – kabátkák dobják fel a választékot.

Kiemelt képek: Edward Berthelot/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés