A ceruzaszoknya a tavaszi divat egyik legnépszerűbb darabja. Nemcsak nőies és csinos, de rendkívül sokoldalú is, számtalan módon variálhatod a szimpla hétköznapokon. Mutatunk néhány inspiráló összeállítást.

hirdetés

A ceruzaszoknya a tavaszi divat kedvence

A ceruzaszoknya némileg megosztó darabja a ruhatárnak, ugyanis sokan úgy gondolják, hogy előnytelenné teszi az alakot. Tény, hogy jóformán teljesen rátapad a lábakra, a hosszával azonban szépen lehet ügyeskedni, a megfelelő ruhadarabok mellett pedig egyáltalán nem kelt tömzsi, tömör hatást a sziluett. A galériában összegyűjtöttünk néhány sikkes, nőies variációt, amelyeket a szezon legstílusosabb szoknyája tesz igazán különlegessé. Ezeket a szimpla mindennapokban, munkanapokon is bevetheted.

 

A dögös minifazon és a pliszírozott maxiszoknya mellett idén a ceruzaszabás az, ami meghódítja az utcai divatot. Gyakorlatilag bármilyen stílusú szett részeként megállja a helyét, remekül kombinálható. Magassarkúval és sportcipővel egyaránt jól mutat, könnyedén illeszkedik az aktuális összeállítás stílusához. A ceruzaszoknya egyszerű, letisztult vonalvezetésének köszönhetően bármilyen felsővel, blézerrel csodás párost alkot, akár oversize, akár feszülős blúzokkal éppúgy összeboronálható.

Sokan tartanak tőle, ám általános tévhit, hogy csak hosszú, vékony lábak esetén vethető be ez a trendi szoknyafazon. A divat nem véletlenül kapta fel annyira, csupán arra kell odafigyelni, hogy a hossza valóban passzoljon az alkati adottságokhoz. Az éppen térdig érő verzió szinte senkinek nem előnyös, bár az átlagnál magasabb hölgyek bátran kísérletezhetnek vele. A térd felett végződő, vagy akár vádliig lenyúló darabok alacsony termetű nők számára kifejezetten ideálisak, csodásan nyújtják az alakot, miközben kiemelik a csinos, nőies vonalakat.

Annak, aki mégis tartana a ceruzaszoknya alakromboló hatásától, célszerű magas sarkú lábbelivel kombinálnia. A hűvösebb napokon egy magas sarkú bokacsizma remek választásnak bizonyul, miközben a szimpla körömcipő szintén ütős partnere lehet, különösen az irodai munkanapokon. A hosszabb kabátok, blézerek szintén nyújtják a sziluettet, optikailag karcsúsítják a formákat, így tanácsos hasonló fazonokkal kombinálni. A szoknya mintájával nem árt óvatosan bánni, a nagyobb méretű motívumok ugyanis szélesítő hatással bírnak.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés