A kertésznadrág szépsége abban rejlik, hogy vagány, nőies és akár kislányos stílust is reprezentálhat. Viselője kreativitásán múlik, hogyan formálja magára a ruhadarab adta lehetőségeket.

 

A kantáros fazon lényege és különlegessége a praktikusságában rejlik: öv nélkül is megállja a helyét, és nem csúszkál deréktájban, felsőruházatként is szolgál, illetve szabadon lehet hozzá variálni pólókat, ingeket és egészen extrém kiegészítőket. A hatvanas években terjedt el utcai viseletként a nők körében, akkoriban gyakran keresztben csíkos garbóval, vastag talpú platform cipővel, és hatalmas napszemüveggel kiegészítve viselték a nők a széles szárú darabokat.

A hetvenes évekre teljesen beágyazta magát a divatba a kertésznadrág, ekkor már a hippistílus kedvenc kreációja volt, amit gyakran hatalmas kalapokkal kombináltak. Idén a retró trendjegyeket is magával hozza a kantáros nadrág, de a letisztult, nőies stílus sem kezeli idegenként.

A kertésznadrág idén így divatos: nem maradhat ki a retró öltözékekből

Legelterjedtebb megjelenése a kék színű farmeren alapszik, amely két kantárjával, egyedi csatjaival és nagy zsebeivel lopta be magát a szívekbe. Kényelmességét és sokoldalúságát tükrözi, hogy igény szerint méretre állíthatóak a kantárok, és deréktájon gyakran gombokkal lehet szűkíteni az anyag szorosságán.

A többnyire bő szabású kertésznadrágnak már szűk szárú verziói is megjelentek, de formáit azóta is folyamatosan újragondolják a tervezők. Szinte bármilyen divatstílust fel lehet hozni példának, ahhoz biztosan található valahol egy kantáros verzió, amelyet képgalériánkban is láthattok majd.

 

Kiemelt kép: Matthew Sperzel/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés