2021-ben az év színe megnevezést nem egy, hanem két árnyalat is viselheti. A Pantone szokás szerint nyilvánosságra hozta, hogy a színskála mely elemei lesznek a legfelkapottabbak idén. Az egyszerű szürke és a napsárga tónusok könnyedén beemelhetőek a megjelenésbe, és a párosuk visszafogott vidámságot sugall.

hirdetés

A Pantone mindig december végén jelenti be, hogy a következő évben melyik árnyalat lesz a legfelkapottabb. Tavaly a kék volt az uralkodó trend, idén pedig kivételesen két színt is kiválasztottak. Eddig ilyen csak egyszer történt, akkor a nemek közötti egyenlőséget szerették volna kihangsúlyozni a döntésükkel. Ez 2016-ban volt, amikor a rózsakvarz és a serenity lettek az év színei.

A Pantone idén két árnyalatot választott az év színének

Most ismét komoly társadalmi üzenete van a két árnyalatnak, amelyek az Illuminating és az Ultimate Grey neveket viselik. A világos napsárga az optimizmust szimbolizálja, és az éltető reményt, ami nélkül nem élhetnek az emberek. Az élénk szín a napfényt idézi meg, amelyre ezekben a bizonytalan időkben mindenkinek szüksége van.

A nyugtató szürke a stabilitást szimbolizálja, egy olyan alapot, amire mindenki építhet, és erre a jövőben is lehet majd támaszkodni. A Pantone szerint az árnyalat a tengerparti kavicsokat jeleníti meg, amelyeket a víz koptatott simára. A két szín egyvelege stabilitást és derűt sugároz, és a tényt, hogy az emberek képesek megküzdeni az új kihívásokkal 2021-ben is.

A nagy divatházak kifutóin már a tavasz-nyári kollekciók bemutatása során feltűntek. Így már kellő inspirációforrást nyújtanak, ha valamelyik árnyalatot szeretnéd viselni. A két szín nagyszerűen mutat együtt, ám külön-külön is bekerülhetnek az öltözékbe. A monokróm-mánia még mindig tombol, ha ebben a formában viseled őket, akkor is nagyon sikkes lesz a végeredmény!

 

Kiemelt kép: Jacopo Raule / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés