Nicole Kidman megjelenése mindig elegáns és nőies a vörös szőnyeges eseményeken, de arra is akadt már példa, hogy egy-egy filmes kosztümével teremtett divatot. Az HBO-n nemrég műsorra kerülő thrillersorozat, a Tudhattad volna jeleneteiben nem csak a gyönyörű színésznő, hanem a jelmeztervező is remekelt. Bár a történeti szál szempontjából a szereplők öltözéke nem kulcsfontosságú, az izgalmas széria a divatimádók számára is sok csemegét tartogat.

hirdetés

Nicole Kidman és Hugh Grant játssza a főszerepet a The Undoing – Tudhattad volna – című sorozatban, melynek első epizódja idén októberben debütált. Az 53 éves színésznő úgy fest az alkotásban, mintha saját maga kilencvenes évekbeli változata lenne: visszatért a hosszú, göndör, eperszőke frizurájához, és a korábban gyakran viselt kedvenc árnyalatihoz, a burgundihoz, a borvöröshöz és a bordóhoz.

Bár a rosszul elsült botox-kezelésekkel rég felhagyott Kidman, nem kell szemfülesnek lenni ahhoz, hogy feltűnjön, milyen ragyogó és sima a bőre. Állítólag már csak alternatív, natúr módszerekhez folyamodik, ha itt-ott feszesedni szeretne, de valamit nagyon tudhat a kozmetikusa, mert ezúttal a természetesség látszatát, és az arcmimikáját megőrizve tagadhatna le tíz évet a korából.

Csodás megjelenését azonban a filmsorozatban viselt ruhák is fokozzák, melyek nem csak a karakterével, hanem a saját stílusával is összhangban vannak. A színésznő egy jómódú terapeutát, és idilli életet élő családanyát alakít, akinek egyik pillanatról a másikra fenekestől felfordul az élete.

Nicole Kidman szupernőies öltözékei a hetvenes évek hangulatát csalogatják vissza

A dán jelmeztervező, Signe Sejlund tökéletesen eltalálta a színésznőhöz legjobban illő színeket és fazonokat. Mivel a Nicole Kidman által megformált karakter sokat sétál New York utcáin, a kabátokra, sálakra és csizmákra nagy hangsúly kerül. Bár gazdag családban nevelkedett nőről van szó, a ruhatára nem a letisztult konzervatív, vagy a rongyrázó stílusra van kiélezve.

Finom elegancia és abszolút nőiesség jellemzi, bohém színharmóniákkal megfűszerezve, melyek kiemelik göndör hajkoronájának rezes fényét. A bordó, mályva és lila árnyalatokkal nagyon betalált a dizájner, éppúgy, mint a rozsdavörös és levélzöld tónusokkal. Az őszi színvilág, valamint a fazonválasztás egyaránt a hetvenes évek hangulatát idézi, a retró hatáskeltésben pedig a kiegészítők is nagy szerepet játszanak.

Többször visszaköszön a korra jellemző paisley-minta, mely általában kendőkön, blúzokon és ingruhákon jelent meg a múltban. A sorozatot 2019 márciusában kezdték el forgatni, ezért Sejlund a 2018-as őszi-téli, valamint a 2019-es resort kollekcióiból válogatta össze a történetben szereplő kreációkat. A Max Mara, az Etro, és a Givenchy darabjai is feltűnnek a jelenetekben, méghozzá nagyon hordható és stílusos formában.

 

A jelmeztervező nagyon ráérzett Nicole Kidman vonalára, és még azt sem érezzük unalmasnak tőle, hogy a bordó színösszeállítások szinte végigkísérik az epizódokat. A borvörös és burgundi árnyalatok széles skáláját vonultatja fel a színésznő, de pont ettől mindig karakteres és erőteljes a megjelenése. Szerintünk simán átültethetné ezeket az ötleteket a saját gardróbjába, mert mind a fazonok, mind az öltözékének tónusai, kifejezetten fokozzák nőiességét.

Kiemelt kép: James Devaney/GC Images/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés