A színes öltözködés az egyik legegyszerűbb módja a megjelenés felfrissítésének. Egyes árnyalatok túlzások nélkül képesek élettel telibbé tenni a szerelést, miközben egyszerre valósul meg a letisztult és légiesen könnyed összhatás.

hirdetés

Bár a fekete az egyik legelegánsabb árnyalat, mértéktelenül, trükkök nélkül alkalmazva fáradtabbnak mutathatja az arcot, és borongósabbá, szomorkásabbá teheti a megjelenést. Télen sokszor csak mély tónusú darabokat viselünk, ám nem árt ellensúlyozni pár vidámabb színnel, amelyek képesek feldobni az összképet.

A megfelelő árnyalatok összeválogatásával nagyszerű színharmóniát teremthetünk, így a megjelenés nem lesz harsány vagy túlzó. A letisztult darabok légies könnyedséggel ruházzák fel a viselőjüket. A világosabb árnyalatok derítik, fiatalítják az arcot, ezért érdemes bekerülniük a repertoárba. A feketével, fehérrel minden szín jól muzsikál, így kedved szerint variálhatod a sikkes darabokat.

Ha nem szeretnéd nélkülözni a feketét

Télen mindig szívesebben viselünk feketét, szürkét vagy bordót. A mély tónusok jól illeszkednek az időjáráshoz, ám ez nem jelenti azt, hogy a vibrálóbb árnyalatú darabokat a szekrény mélyére kellene száműznünk. Egy vidámabb kabát, pulóver vagy retikül nagyszerű stílusfűszerként működik, és alaposan megbolondítja a morózus megjelenést. Egy jól eltalált árnyalat pedig az arcot is sokkal élettel telibbé, vidámabbá varázsolja.

A monokróm elegancia

A monokróm szettek magukban hordozzák az eleganciát. Ebben az esetben fontos, hogy az arcszínhez és az egyéniséghez jól passzoló tónus uralja az öltözéket. A pasztelles, lazúros, világos árnyalatoktól télen sem kell idegenkedni: mivel cseppet sem tolakodóak, még egyszínű összeállításban sem lehet mellélőni velük.

Természetes lágyság

Az őszi-téli szezon egyik legmeghatározóbb trendje a bézs és rokonárnyalatai köré fonódik. A szokásos meleg barna tónusok mellett, a sokkal visszafogottabb színek is megjelentek, amelyek remekül összeboronálhatóak a rezes beütésű holmikkal.

A kiegészítők ereje

Kabátból általában nem veszünk egy tucatot, ezért érdemes más trükköket bevetnünk. A feltűnőbb színű retikülök, cipők képesek megfűszerezni az összeállítást, így télen igazán praktikusak.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images.  

  • Megosztás:
hirdetés