Az A vonalú, magas derekú nadrág időtálló, klasszikus fazon, ami évtizedek óta kering a divat körforgásában. Először Marlene Dietrich tette népszerűvé a jellegzetes szabást, sokan máig Marlene-fazonnak nevezik. Keresve sem találhatnál ennél praktikusabb darabot az átmeneti szezonban, hiszen igencsak sokoldalúan kombinálható. Előnye, hogy szépen karcsúsítja a derekat, slankítja a csípőt és a combokat, emellett pedig könnyedén sikkessé varázsolja a megjelenést.

hirdetés

Marlene Dietrich nem csak kiváló színészi tehetségéről ismert, a divattörténelem ma is stílusikonként jegyzi. A színésznő imádta a sikkes, nőies fazonokat, és számos újítást vetett be. Többek között ő kezdte el viselni a maszkulin szabású öltönynadrágot, mely a negyvenes évek egyik legnépszerűbb fazonja volt.

Az A vonalú, magas derekú nadrág szépen formálta az alakot optikailag, a derékra helyezte a hangsúlyt, miközben megkönnyítette a mozgást. A hölgyek valósággal rajongtak érte, népszerűségével csak az ötvenes évek nőies fazonjai tudták felvenni a versenyt. Ám a divat azóta sem feledte el Marlene Dietrich kedvencét, időnként újra előkerül, mint a divat töretlen fényű klasszikusa.

Ősszel egyik nő ruhatárából sem hiányozhat az A vonalú kosztümnadrág

Az A vonalú nadrág sok szempontból roppant elegáns és kényelmes, hiszen a magas derékszabáshoz kiszélesedő szárak társulnak. Ez a fazon jótékonyan keskenyíti a csípő vonalát, és megfelelő felsővel kombinálva diszkréten elrejti a kisebb hastájéki felesleget.

A széles szárú nadrág könnyedén beilleszthető az aktuális trendekbe, hiszen főként a hetvenes évek stílushullámai érvényesülnek a szezonban. Túlsúlyban vannak a nosztalgikus stílusmorzsák, melyek megbolondítják a modern vonalvezetésű kreációkat. A magasított derékszabással és bővülő szárakkal ellátott fazon optikailag nyújtja a sziluettet, így a szárak szélességétől függően az alacsonyabb termetű nőknek sem kell attól tartaniuk, hogy egy ilyen kialakítás tömbösíti, összenyomja az alakjukat. A sátorfazontól persze, nem árt óvakodniuk, de egy enyhén A vonalú darabbal pont az ellenkező hatást érhetik el.

 

A könnyedebb anyagból készült A vonalú nadrág még szóba jöhet az enyhébb őszi napokon, később fokozatosan válthatsz a vastagabb szövetű verziókra, melyek a sikkes, mégis jól kombinálható kosztümök alapjai. Az elegáns fekete mellett a színes megoldások éppúgy hódítanak, amelyek remekül kihasználhatók idén.

 

A maszkulin kosztümnadrág sok stílusban megállja a helyét, lazább darabokkal, például mikroblézerrel vagy könnyed felsővel éppúgy vegyíthető. Az izgalmas kiegészítőket sem érdemes kihagyni a mókából, edzőcipővel és vödörkalappal remekül muzsikál.

 

A maszkulin hatású öltönynadrágnak kissé lezserebb, sportosabb változatai is akadnak. Az övnek, esetleg zsebeknek köszönhetően már teljesen más hatást kelt a pantalló, így lazább szettekbe úgyszintén bekerülhet.

 

A monokróm összeállításokból sem hiányozhat, a kora őszi időben a blúzokkal, ingekkel trükközhetsz, később pedig előkerülhetnek a kötött pulóverek. Ha nem szeretnél csak egyetlen színt viselni magadon, akkor törd meg az egyhangúságot a kabáttal vagy a kiegészítőkkel.

 

A széles szárú nadrágot később sem kell majd a szekrény mélyére pakolni, hiszen vékonyabb kötött pulóverrel, hosszú kabáttal és csizmával szintén remekül mutat. Könnyen megteremthető vele a nőies egyensúly, nem véletlen, hogy az őszi szezon egyik legnépszerűbb kulcsdarabja.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képek a cikkben: Edward Berthelot / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés