A sárga szín tónusai többségében vibrálóak, élénkek, és feltűnőek, ezért sokan nem mernek kísérletezgetni velük, mert attól tartanak, hogy harsánnyá teszik az öltözéküket. Pedig egy sárgával megbolondított, jól eltalált szett, roppant nőies tud lenni. Megmutatjuk, hogyan!

Tavasz óta  roppant népszerű divatszín a sárga, és ahogy az lenni szokott, az őszi palettán szintúgy felbukkan.

Mivel a legtöbb árnyalata melegséget, vidámságot, és pozitív hangulatot sugall, nagyon könnyű rákapni a sárga ruhadarabokra és kiegészítőkre. Bár domináns színről van szó, és emiatt úgy tűnhet, mindent túlharsog, egy kis színérzékkel elkerülhető a bazári összhatás.

A hetvenes évek irányzata azt sem érzi túlzásnak, ha a sárga megosztja uralmát egy másik eleven színnel, ebben az esetben azonban a ruhafazonokra is ügyelni kell, és persze nem árt előre átgondolni, hogy mely testterületeket emeljék ki a feltűnő tónusok.

A sárga divatszín észbontóan nőies tud lenni

Ha a letisztult összképet szereted, a sárgát feketével kombináld. Amennyiben nagyobb felületen uralkodik a fekete, és a sárga csak a kiegészítőkben, vagy egyetlen ruhadarabban villan meg, élénkségével feldobja a sötét öltözék morózus hangulatát. Ha a sárga kap nagyobb teret, a fekete amolyan kiegyensúlyozó szerephez jut, mely nem hagyja elszabadulni féktelenségét.

Púderes rózsaszínnel és bézzsel a sárga világos, pasztelles tónusai működnek jól.

Még az erős pink is összejöhet a napszínekkel, ha semleges bézzsel ellensúlyozod domináns vibrálásukat.

A sárga alapon mintás anyagoknak nagyszerű kiegészítői lehetnek a fáradt őszi tónusok, mint amilyen a rozsdabarna, a fakó okker, vagy a mustárárnyalat.

Akár pasztelles, akár élénksárga nadrágot viselsz, a felsőd lehetőleg legyen visszafogott. A kiegészítőkkel azonban fokozhatod a nőies összképet, vagy játékosságot csempészhetsz a szettedbe.

A tetőtől talpig sárga, monokróm outfit nemcsak pasztelles vaníliaárnyalatokkal lehet nőies. Választhatsz egy erős, élénk tónust is, amennyiben az öltözék fazonjai letisztultak.

A fekete-fehér mindig jó választás a sárga mellé.

Az okkeres, mustáros, és narancsos őszi árnyalatok remekül működnek együtt, és természetesebb összhatást adnak, mint a vibráló citrom- és napsárgák.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés