A leggings sokaknál kiveri a biztosítékot, ám az utcai divat kifejezett imádja, csak nem mindegy, mivel kerül párosításra. Természetesen nem az edzőnadrágokra gondolunk, sem az ultravékony, harisnyaszerű verziókra. Egyes fazonok kifejezetten sikkesnek számítanak manapság, amellett, hogy elképesztően kényelmesek, igazán stílusos külsőt kölcsönözhetnek.

Egykor roppant divatos volt a cicanadrág, a legtöbben balerinacipővel viselték, és a létező összes fazonú blúzzal bátran párosították. Senki nem foglalkozott különösebben azzal, hogy előnyös-e a leggings, a divat diktálta a szabályokat. Ezután a harisnya és a nadrág között megrekedt darab sokat veszített a népszerűségéből, inkább tiltólistássá vált. Manapság az utcai divat újra felélesztette a trendet, ám a vékonyka pamutanyagú nadrágok helyett sikkesebb fazonokkal rukkolt elő.

A leggings nem csak jóganadrág lehet: így szereti az utcai divat

Hosszú felsővel kicsit sem harisnyaszerű

Még mindig sokan viselnek vékonyabb, egyszerű pamutanyagú cicanadrágot az utcán, ám ezeket a változatokat nem érdemes rövid felsőrészekkel kombinálni. Egyrészt nagyon áttetszőek, így okozhatnak néhány kellemetlen pillanatot a hétköznapok során. Másrészt nem túlzottan előnyösek, hiszen még az apró szépséghibákat is kiemelik, áttűnik rajtuk a minimális felesleg és narancsbőr is. Az efféle darabokat mindenképp hosszú felsővel ajánlott kombinálni.

 

A vastagabb fazonnak van tartása

A vastagabb fazonok a lovaglónadrágra hajaznak, melyek elképesztően divatosak manapság. Nemigen lehet velük mellélőni, fényesebb pamut-, de akár velúrverzióban ugyancsak beszerezhetők. Ezeknek a daraboknak már van tartása, a magasan szabott derékvonal pedig különösen előnyössé formálja őket. Jóformán bármivel bátran kombinálhatók, akár rövidebb blúzzal is irtó csinosan mutatnak.

 

Az akasztós pantalló újra hatalmas divat

A klasszikus pantalló a kis akasztóval a múlt évezred divatjának egy igencsak hosszú időszakát uralta. Máig mindenki azt gondolta, egy életre búcsút inthettünk ennek a szinte értelmetlenné vált részletnek, ám újra visszaköszönt, s talán sikkesebbnek számít, mint valaha. Eredetileg arra szolgált, hogy a nadrág alja ne csússzon fel, amikor hosszú szárú csizmával viseli az ember lánya.

Ám mivel manapság körömcipővel kombinálva is divatos ez a fazon, különösebb funkciót már nem lát el a talpat átfogó pántocska. Annyi biztos, hogy ezekkel a darabokkal manapság nem lehet mellényúlni, ráadásul már az sem probléma, ha az alsó gumis rész kivillan a cipőből. Egy oversize blézer mellett vagy hosszabb felsővel összeboronálva elképesztően jól mutat.

 

A bőrhatású leggings ultratrendi manapság

A bőrhatású holmik térhódítása megkérdőjelezhetetlen, a cicanadrág fogalma pedig újjászületett, amikor megjelentek az utcán a bőrverziók. Ezeket a darabokat bármivel lehet kombinálni, a magas derekú fazonok esetén érdemes a derékvonalra helyezni a fókuszt, akár egy rövidebb felsőrész segítségével. Nem árt vigyázni azonban velük, hiszen nagyon kiemelik a narancsbőrt, a túlzottan szűk verziók kényelmetlenek lehetnek, míg a bővebbek redőzötté válnak a láb hátsó részén. Igencsak nehéz megtalálni a megfelelőt, ám aki rálel a tökéletes méretre és szabásra, garantáltan imádni fogja a sikkes nadrágot.

 

A lakknadrág nem biztos, hogy előnyös, de roppant divatos

A lakkverzió igencsak feltűnő, ám annál sikkesebbnek számít manapság. Nem feltétlenül előnyös, mégis nagyon népszerű manapság. Érdemes visszafogott ruhadarabokkal kombinálni, így az összhatás nem válik túlzóvá. Egy mozgalmas, hosszú nap során kényelmetlennek bizonyulhat, az anyag pedig igencsak érzékeny lehet a külső hatásokra, ezért nem árt vigyázni vele.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikk képei: Edward Berthelot/Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés