Giorgio Armani az olaszok egyik kedvenc tervezője, amin nem lepődünk meg. A dizájner által kreált darabokat könnyedén fel lehet ismerni, hiszen egyszerű a vonalvezetésük, mégis roppant izgalmasak. Armani szerint csupán öt kulcsdarabra van szükség a sikkes megjelenéshez, ami természetesen az olasz nők ruhatárában is megtalálható.

hirdetés

Giorgio Armani karrierje férfiruhákkal kezdődött, a márka kínálatában pedig hamarosan feltűntek a női ruhák is. Azóta már számos almárkát hozott létre, ott van az Emporio Armani, az Armani Exchange és a szépségápolási vonal, aminek épp Palvin Barbi az egyik arca.

A divattervező kreációit kezdetektől fogva az elegancia jellemzi. A ruhadarabokban megvan minden, ami az olasz nők öltözködésének esszenciáját adja. Az Armani kollekciói kifinomultak, klasszikusak, mégis van bennük spiritusz és izgalom. A dizájner ruháiban egyesül az olasz elegancia és a modern városi stílus, a kettő pedig igazán nagyszerű elegyet alkot.

Girogio Armani szerint ezek a ruhadarabok egyetlen nő szekrényéből sem hiányozhatnak

Ezen a vonalon haladva, nem csoda, hogy a tervező úgy gondolja, a nőknek szükségük van bizonyos alapdarabokra. Armani szerint az időtálló, klasszikus holmik kiváló alapnak számítanak, ezért egyik ruhatárból sem hiányozhatnak. Az olasz igényekhez igazodva, ezek jellemzően letisztult, ám magas minőségű darabok.

Nőies dzseki, ahogy az olasz nők szeretik

Az átmeneti időben a dzsekik alapdarabnak számítanak, ezért megéri belőlük jó minőségűt vásárolni. A vonalvezetés legyen egyszerű, a motoros dzsekiket, harsány színeket inkább mellőzd. Jöhetnek a vastagabb szövetből készült kabátok, melyek gombokkal lesznek igazán izgalmasak.

Nadrágkosztüm

Az olasz nők ruhatárának az egyik alapja a szépen szabott nadrágkosztüm. Ez nem lehet túl nagy vagy kicsi, a szettnek tökéletesen passzolnia kell a test vonalaira. A boltban vásárolt darabokat tehát érdemes elvinni varrónőhöz, vagy méretre, szabónál is elkészülhet a szett. Fontos azonban szem előtt tartani,, hogy ebben az esetben az oversize zakók nem kerülhetnek be a megjelenésbe.

Egyszerű póló

A dizájner szerint a szimpla, pamutból készült póló úgyszintén must-have a női ruhatárban. Logikus, hiszen, ha belegondolunk, számtalan összeállításban kaphat helyet. Érdemes több színt beszerezni belőle, bár itt is jobb, ha a jól kombinálható fekete, fehér és a szürke vonalán maradsz.

Nőies blúzok

A blúzok természetesen az olasz nők ruhatárából sem hiányoznak. Bár ők nem viselik farmerral, mint a párizsi hölgyek, inkább az elegáns öltözékeket szeretik megbolondítani a csinos felsőrészekkel.

Klasszikus kabát

Armani szerint minden nőnek szüksége van egy jól szabott kabátra. Évszaktól függően akár többre is. A színek tekintetében érdemes az egyszerű árnyalatokat keresni. Jöhet a fekete, bézs, szürke, zöld vagy a barna. Ősszel és télen a vastag szövetkabátra, tavasszal pedig a vékonyabb anyagból szabott karcsúsított felöltőkre érdemes támaszkodni.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képek a cikkben: Claudio Lavenia, Edward Berthelot, Streetstyleshooters, Christian Vierig / Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés