A szezonváltással megérkeztek a nőies, zárt cipők, melyek ismét az átmeneti évszak nagy kedvencei lesznek. A visszafogott körömcipők és a letisztult balerinák mellett a vagány, modern mokaszin színesíti a palettát. Mutatjuk, miként lehet kombinálni!

hirdetés

Az átmeneti szezon csupa izgalmat tartogat, ilyenkor debütálnak a legújabb trendek, az üzleteket pedig ellepik a sikkes fazonok. Ám nem csak a vásárlás örömével kecsegtet az évszak, a változatos időjárásnak köszönhetően számos divatos szett elsüthető. Szeptember elején jöhetnek a rétegezett nyári ruhák, majd a vastagabb anyagból szabott blézerek.

Nem csupán a ruhákra érdemes koncentrálni, hiszen a kiegészítőknek hatalmas szerepük van a csinos, nőies összkép megteremtésében. Ezen a téren kiemelten fontosak az átmeneti cipők, melyek könnyedén sportossá vagy éppen vagánnyá tehetik a kisugárzást. Ebben segít a mokaszin, ami egy rendkívül sokoldalú darab.

Minden szettet feldob a mokaszin: így lesz nőies és vagány

A mokaszin idén sokféle verzióban jelenik meg a felhozatalban. Az egészen finom, díszítésektől mentes daraboktól a vastagabb talpú, arany csatokkal ékesített változatokig minden megtalálható a repertoárban. Színek tekintetében sem kell feltétlenül leragadni a feketénél. A bézs, a barna, illetve a fagyiszínek szintén szóba jöhetnek.

 

A mokaszin remekül mutat a könnyed egészruhákkal. A kora őszi napokon ezek még simán előkerülhetnek. Nem muszáj a fodros, nőies verziókban gondolkodni, a legegyszerűbb pólóruha is megteszi. A kényelmes lapos sarkú cipő igazán izgalmassá teszi a szerelést.

 

A divat a hetvenes évek fazonvariációit sem engedi még el egy darabig, ezért a színekből, mintákból nem lesz hiány. Ősszel a diszkókorszak finomabb verziói keverednek a preppy stílus letisztult vonalvezetéseivel. A két stílusból megkomponált szettek mellett a mokaszinek kimondottan prímán mutatnak.

 

Az egyszerű, lapos, klasszikus lábbelik remekül passzolnak az őszi kulcsdarabokhoz. Fekete nadrággal, színes ingekkel és szövetkabáttal kifejezetten elegánssá válik a szimpla cipő. Színek tekintetében természetesen kedvedre variálhatod a kedvenc tónusaidat.

 

A nyári egészruhák nagy részét még kár lenne elpakolni, a puffos ujjú, romantikus kialakítású darabok szuperül muzsikálnak edzőcipővel vagy mokaszinnel.

 

A mokaszin a preppy stílusú darabok legjobb barátja. A hűvösebb időben ismét előkerülhetnek a vastag miniszoknyák, blézerek, ingek és garbók. A lábbeli az összes elegáns, nőies kreációval remekül mutat.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képek a cikkben: Edward Berthelot, Jeremy Moeller / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés