Az őszi öltözködés egyik legnagyobb előnye, hogy az izgalmas fazonoknak és az időjárásnak köszönhetően roppant változatosan lehet összeállítani a szetteket. A sokoldalú alapdarabokat könnyedén variálhatod, így akár egy szűkebb keretek közé szorított kapszulagardróbbal is garantálható az izgalmas összhatás.

hirdetés

Az őszi öltözködés nagyobb teret hagy a fantázia és a kreativitás szárnyalásának, ráadásul szinte minden szezonban sokszínű a kínálat. Az évszak elején még nincs túl hideg, ezért remekül kihasználhatók a vékonyabb, szellősebb kötött holmik, valamint a blézerek, szoknyák és rövidnadrágok. Ahogy fokozatosan hidegebbre fordul az idő, előkerülhetnek a vastagabb anyagok, például a bélelt kabátok, melyek remekül feldobják a megjelenést.

Garbó, ami sosem maradhat ki az őszi öltözködés kelléktárából

Az őszi öltözködés egyik kötelező alapdarabja a vékony fonalból készült garbó. A puha kötött felső remekül kihasználható, jól mutat blézerrel, lazább dzsekivel vagy elegáns kabáttal. Viselheted szoknyával, nadrággal, és könnyedén rétegezheted. Ha egy jól felépített ruhatár a cél, akkor érdemes több színben beszerezni a test vonalát követő, illetve a lágyabb esésű fazonokat.

Egyenes szárú nadrág, az örök klasszikus

Az egyenes szárú nadrág valódi must-have darab az őszi szezonban. Nem számít, hogy farmer vagy szövet, minden formában divatos. Könnyű kombinálni, bármilyen stílusba bekerülhet.

Bőrhatású blézer

A bőrhatású blézerek a hetvenes évek nagy kedvencei voltak, nem véletlenül. A sikkes kabátkák még a legegyszerűbb farmert is képesek felpezsdíteni. Variálhatod őket garbóval, szoknyával, de akár sportos stílusban pólóval, edzőcipővel is kipróbálhatod az efféle vastagabb zakókat. Télen már nehezebben férnek be a kabát alá, így leginkább az őszi öltözködés alapelemei lehetnek.

Fehér sportcipő, ami sokoldalúságában verhetetlen

A stílusmixelő trendeknek köszönhetően a sportcipő már nem csak a lezser, street wear darabokkal mutat jól. Elegáns, egyenes szabású nadrággal, szoknyával, esetleg egészruhával egyaránt kombinálhatod.

Kötött ruha, ami csinos darab, mégsem fázol benne

A kötött pulóverek egyszerre praktikusak és nőiesek. Ám nem érdemes kizárólag szvetterekben gondolkodni, a vékonyabb anyagból készült ruha változatosan viselhető, és igazán csinos megjelenést garantál. Ha komorabbra fordul az idő, csizmával, esetleg hosszabb kabáttal boronálhatod össze.

Ballonkabát, a nagy visszatérő

A ballonkabát a francia nők egyik nagy kedvence, ősszel pedig szinte mindenhol ezzel a fazonnal fogsz találkozni. A letisztult szabású trencskók mellett éppúgy divatosak az oversize kialakítású darabok, melyek megkönnyítik a rétegezést. Szimpla alapdarabokkal remekül mutatnak.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képek a cikkben: Edward Berthelot, Valentina Frugiuele, Raimonda Kulikauskiene, Jeremy Moeller / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés