Kétségtelen, hogy a rakott szoknya az egyik legnőiesebb, legromantikusabb ruhadarab, ráadásul függőleges hajtásainak köszönhetően alaknyújtó hatással bír, ezáltal picit elcsal a csípőszélességből. A klasszikus, jól ismert fazonvariáció már évek óta felbukkan az átmeneti szezonban, idén pedig ideje egy kicsit felfrissíteni a repertoárt, és kipróbálni valami újdonságot!

hirdetés

A különleges szatén vagy tüll anyagból készült rakott szoknya néhány évvel ezelőtt meghatározó szerepet töltött be a retró irányzatok között. A változatos színekben pompázó kreációk főként midi fazonban hódítottak. A pliszírozott darab idővel a nőies, elegáns összeállítások alapkellékévé vált, de kinőtte magát egy másik divatvonal is, mely sportosabb, lezserebb, edzőcipővel kombinált öltözékekbe helyezte a hosszított szabású szoknyákat.

Míg tavaly a rakott mini kreációk kerültek reflektorfénybe, idén visszatérnek a selymes fényű, pliszírozott darabok, melyek könnyedén variálhatóak az őszi ruhadarabokkal. A miniszoknyák sem vonulnak ki a kínálatból, hiszen bakanccsal, blézerrel, kötött pulóverrel is izgalmasan lehet őket viselni, sőt, teret engednek a most divatos mintás harisnyáknak.

A rakott szoknya ősszel is a megjelenés éke lehet

A sportos elegáns, a romantikus, a nőies és a retró sikk egyaránt befogadó a rakott szoknyával szemben, ami hűvös időben sokoldalúan rétegezhető. A fényes, szaténanyagból szabott variációk edzőcipővel és pulóverrel egyaránt jól mutatnak. A csípősebb őszi napokon harisnyával, kabáttal és csizmával egészítheted ki az összeállítást. A midiszoknya úgyszintén megállja a helyét a sportosabb, illetve a nőiesebb, urbánusabb összeállításban.

A rakott szoknya készülhet műbőrből is, az őszi szezon sztárjai az efféle kreációk. A hosszabb fazonok nem maradhatnak ki a repertoárból, a vékonyka szaténverziókat erre cserélheted le a hideg napokon. Jól mutat csizmával, vagy a retró stílusú mokaszinnel.

A pliszírozás elérte a miniszoknyákat is, a hajtogatott részletek felbukkannak a bőrhatású darabokon. Az efféle kreációkat roppant egyszerű variálni, hiszen előkerülhetnek a vagányabb bakancsok, oversize kabátok, ám a puha pulóverek és a magasabb szárú csizmák sem jelentenek akadályt. A kiegészítők teszik a szerelést sportossá vagy nőiessé. Nem muszáj az egész szoknyán megjelennie a hajtásoknak, elegendő, ha csupán egy részét díszítik.

A teniszszoknyára hajazó variációkkal szintén tehetsz egy próbát, ebből is vannak vastagabbak, amelyek ideálisak ősszel. Az iskolai egyenruhát megidéző darabok jól működnek blézerrel, kötött pulóverrel vagy csinos inggel házasítva.

A lazább szerelésekben éppúgy helyet kaphat a rakott szoknya, ebben az esetben jöhetnek az oversize felsőrészek, az edzőcipők és a kötött mellények.

 

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés