Az öltözködés stílusát egyáltalán nem határozza meg a ruhaméret, ezt ma már a márkák is figyelembe veszik, így a telt alakra szabott divat, mint külön kategória, már nem létezik. Sokféle olyan fazon akad a kínálatban, ami előnyösen kombinálható, a blogger szuper tippeket ad a viselésükhöz.

hirdetés

Olykor nem is annyira a szabásokon, hanem a megfelelő kombinációjukon múlik az előnyös összkép, ebben pedig már nagyon rutinos és tapasztalt a népszerű divatblogger. Sandra Smolny szuper inspirációkkal látja el a teltkarcsú és molett nőket, stílusos, trendi szettjeivel rendszerint bebizonyítja, hogy a sikkes megjelenés a legkevésbé sem alkatfüggő.

Laza és nőies formában is rengeteg összeállítást ajánl telt alakra, az általa viselt fazonok pedig tökéletesen megfelelnek az aktuális irányzatoknak, szerinte ugyanis nem a sziluett karcsúságán vagy teltségén múlik a divatos, naprakész öltözködés.

Az viszont egyértelműen kibukik tippjeiből, hogy bár sokféle szabás közül lehet válogatni, cseppet sem lényegtelen, mit hogyan kombinál az ember lánya.

Egyrészt a stílusos, másrészt az előnyös összkép miatt, hiszen önmagában a farmer és póló párosa még nem feltétlenül mutat csinosan és nőiesen, apró trükkökkel lehet dizájnossá és az alak szempontjából igazán hízelgővé tenni az öltözéket.

Előnyös öltözködés telt alakra szabva: ezt a 3 alapszabályt érdemes megjegyezni

Minden alaktípusnál az első és legfontosabb a fazonokkal felépített egyensúly, hiszen az sem jó, ha bő lebernyegek takarják el a vonalakat, ahogy karcsú alak esetében sem feltétlenül előnyös, amennyiben kizárólag szűk, testre tapadó szabások találkoznak egymással.

A test tagolásánál azonban az alkati adottságokat kell figyelembe venni. Teltkarcsú sziluetten a derekat érdemes hangsúlyozni, míg molett alakon, zömök felsőtest esetén előnyösebb lehet a derékvonal felett, valamint a mellvonal alatt belőni a legkarcsúbb területet, és azt a keskenyebb sávot fókuszba helyezni. A derékcsúcsig szűkülő, onnan pedig laza anyagredőzéssel bővülő fazonok különösen alkalmasak erre, de valójában két lezser, bővebb szabásból is elő lehet csalogatni ezt a jótékony hatást.

Lenge, bő fazonok kombinálása

A kényelem előtérbe helyezése nem törvényszerűen ássa alá a nőies megjelenést. Sandra Smolny mesterien variálja a lenge, bő holmikat, melyek összeboronálásakor különösen ügyel arra, hogy előnyösen tagolja az alakját.

Egész egyszerűen feljebb helyezi a derékvonalát, hogy karcsúbbnak tűnjön, ebben pedig tökéletes partnerei a szimpla bő pólók és ingek, amiket lazán meg lehet csomózni a mell alatti területen.

A lenge, A vonalú és zsákszabású ruhákat övvel karcsúsítja a mell alatti területen, ezáltal hosszabbnak tűnnek a lábai.

A nyári cuccok rétegezésekor szintén odafigyel az alapszabályra, még ha nem is használ övet minden alkalommal. A lefelé bővülő ruha, szoknya vagy overall lezserségét rövid szabású dzsekivel ellensúlyozza, ami fókuszba helyezi a derékvonalat.

Az átlapolt szabás karcsúsító hatása verhetetlen: ez a trükk mindig működik

Nem mindig visel övet vagy rövid szabású dzsekit az ember lánya, és egybeszabott ruhák esetében sem jöhet szóba állandó jelleggel a derékvonal felett megcsomózott ing.

Elegánsabb és mindig működő megoldás lehet az átlapolt szabás, ami optikailag karcsúsítja és nyújtja az alakot. A két átlós vonal találkozása szűkíti a sziluettet, ami különösen előnyös, ha a nagy mellek és kis pocak miatt a felsőtest zömöknek, tagolatlannak mutatkozik.

A váll- és a csípővonal egyensúlya

Arányosabbnak tűnik a test, ha a váll- és a csípővonal nagyjából egyforma széles, tulajdonképpen ez az egyensúly jellemzi a nőies homokóraalkatot. Amint a két vonal aránya kiegyenlítésre kerül, máris karcsúbbnak tűnik a sziluett optikailag.

Sandra Smolny gyakran alkalmazza ezt a trükköt, miközben szabadon váltogatja a vagány, nőies, romantikus és elegáns stílust az öltözködés során, és cseppet sem a telt alakra szabott fazonkialakítások közül válogat. Minden, amit visel, a karcsúbb hölgyek ruhatárában éppúgy megtalálható, a blogger csupán odafigyel arra, hogyan kombinálja előnyösen ezeket a trendi fazonokat.

Alapszabály nála, hogy a hosszú, test vonalát követő felsőket behúzza a magas derekú szoknyába, nadrágba, amivel máris tagolttá teszi a felsőtestét.

Gyakran visel Carmen-dekoltázsú felsőket, ruhákat, melyek optikailag széthúzzák a vállak vonalát, ezáltal arányosabb lesz a sziluett, amennyiben a csípő szélessége kiugró.

Szűk nadrághoz bővebb fazonú inget vesz fel, ami takarja a csípőjét, viszont, hogy ne tűnjön el a derékvonala, és arányosabb legyen az alakja, hűvösebb időben rövid mellénykével vagy hangsúlyos vállú blézerrel kombinálja a lezser darabot.

Az egyenes vonalú blézer és kardigán nyújtja az alakot, a válltömés pedig szélesíti, határozottabbá teszi a vállvonalat, ezáltal egyensúlyba kerül a csípő szélességével.

Sandra Smolny megjelenéséből lemérhető, hogy gyakran támaszkodik ezekre az aranyat érő, telt alakra szabott trükkökre, melyek a nyári és őszi öltözködés során egyaránt beválnak.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés