Az öv gyakran megjelenik az öltözékben, ám sokan csak funkcionális kiegészítőként gondolnak rá, pedig a megfelelő színű és vastagságú darab eltalálásával, játszi könnyedséggel megvalósul a karcsúsító hatás. Ugyanakkor fel is dúlhatja a megjelenés harmóniáját, amennyiben nagyon elüt a szettől és élesen tagolja az alakot. Ezek a tippek segítenek abban, hogyan formáld előnyödre az övek nyújtotta lehetőségeket!

hirdetés

Persze mindenki tudja, hogy egy szép öv a derékvonalra vonzza a figyelmet, és csupán egyetlen mozdulattal elérhető a karcsúsító hatás, ám nem minden esetben válik be az egyszerű kiegészítő varázsereje. Az egyik szett vékonyabb, míg a másik vastagabb kialakítású megoldást igényel, és persze az is fontos, hogy az öltözék mely részéhez igazodik az árnyalatát illetően.

Így valósul meg az öv segítségével a karcsúsító hatás

Az egyenes szabású és a bővülő vonalú ruhadarabok esetében egyaránt nagy szerepe van az övnek, amely nem hagyja, hogy a derékvonal eltűnjön, elsikkadjon ezekben a divatos darabokban. A réteges öltözködésben szintén nagy hasznát veszed ennek a kiegészítőnek, hiszen a különböző vastagságú anyagok és eltérő fazonok találkozásánál könnyen előfordul, hogy kissé tömbszerűnek tűnik az alak az egymásra halmozott ruhadarabokban.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A kabátot és a blézert is érdemes övvel karcsúsítani, ha pulóvert vagy garbót viselsz alatta, ezáltal elkerülheted a kitömött hatást. A videó négy olyan esetet sorakoztat fel, amikor igenis szükséges az öv használata, a hiányában ugyanis egész másképp mutat az összeállítás.

A felvétel szereplője vékony ugyan, de alacsony termetű, így számára különösen fontos, hogyan tagolják a test vonalát a különféle szabások. Az öv tehát akkor is jó szolgálatot tehet, amikor nyújtani kell a sziluettet. Ugyanígy a karcsúsító hatás is megvalósul annak köszönhetően, hogy a derékvonal kiemelésre kerül.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Mikor milyen hatást lehet elérni egy szolid vagy mutatós derékövvel?

4 eset, amikor feltétlenül szükség van rá:

  • Ha nincs fókuszpont az öltözékben.
  • Az egyenes vonalú szabás tulajdonképpen nyújtja az alakot, de ha az átlagnál kisebb termetről van szó, és maga a ruha hosszú, a lábak pedig rövidek, akkor érdemes megtörni, tagolni az alakot egy karcsúsító derékövvel.
  • Amikor bő szabások találkoznak, itt például egy túlméretezett blézer és egy lenge szoknya. A felső réteg ráadásul merevebb anyagú, ami nem követi a test vonalát, így érdemes egy kis dinamikát vinni az öltözékbe, mondjuk, egy dupla övvel.
  • A monokróm öltözék egybefolyó árnyalatát érdemes megtörni egy övvel, ám kisebb termet esetén nem szerencsés, ha a kiegészítő éles kontrasztot teremt. Nem árt a szerelés színvilágához igazítani a tónusát. Így nemcsak a karcsúsító, hanem az alaknyújtó hatás szintén érvényre jut.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés