A tavaszi divat kedvencei a finom, lenge kis blúzok, különösen a karcsúsító fazonok. Egy jó szabással, ami sok mindenhez passzol, ráadásul előnyösen formálja az alakot, sokat nyerhetsz!

hirdetés

Kevés kivétellel, szinte minden nő szeret csinosan, divatosan öltözködni, ám a sikkes megjelenéshez nem elég annyi, hogy épp nagyon trendi az adott holmi. Elsősorban a szabásvonalra és az alkati adottságokra kell figyelni ahhoz, hogy valóban nőies legyen az eredmény.

Vannak olyan népszerű holmik, amelyek nem passzolnak igazán az alakhoz vagy éppen a személyiséghez. Mindenképpen mérlegelni kell, hogy mi az, ami adott esetben alakromboló, s mi az, ami alakformáló hatással bír. Ez egyénenként változó, éppen ezért célszerű a legapróbb részleteket is szemügyre venni a nagy tavaszi ruhavásárláskor.

Ezek a karcsúsító blúzok a tavaszi szezon kedvencei

A válltömés varázsa

A hetvenes, illetve nyolcvanas években a válltöméses felsők hódították meg a divatot. Teljesen mindegy, hogy blúz vagy blézer volt a választott darab, a vállszélesítő pufi szivacsok minden esetben bele voltak varrva az anyagba. A nők imádták a kissé maszkulin, merész vonalvezetésű fazonokat, melyek látványos alakformáló hatással bírtak.

Manapság egyre inkább visszatérni látszik az egykor népszerű trend. Leginkább a derékvonalat karcsúsítja, méghozzá egy optikai illúzióval, ugyanis a szélesebb vállvonal összhangba kerül a csípővel, így a derék sokkal vékonyabbnak tűnik. A megfelelő darabok tulajdonképpen homokóraalkatot kreálnak, optikailag nőiesebbé formálják az alakot.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A V kivágás nagyon előnyös

A V kivágás egy igazi klasszikus. Ezek a blúzok látványosan nyújtják a felsőtestet, ugyanis a V alakú dekoltázs vízszintesen vezeti a tekintetet az alakon, így optikailag karcsúbbnak, nőiesebbnek láttatja azt. A tavaszi szezonban egyébként is előkerülhetnek a szekrényből a kivágottabb darabok, hiszen a melegebb időben már simán belefér, ha kivillan a dekoltázs.

Azért arra nem árt figyelni, hogy a kivágás ne legyen túl mély, mert ebben az esetben már nem az alakformáló hatás érvényesül. Nagyon vékony a határ a nőies és a közönséges, túlzó eredmény között.

Kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

A puffos ujjak romantikusak és csinosak

A puffos, bő ujjú felsők kifejezetten romantikus, nőies hatást kölcsönöznek a megjelenésnek. Nem csupán ez az előnyük, a széles ujjszabás kifejezetten előnyösen formálhatja a sziluettet. Optikailag karcsúbbnak láttatja a derékvonalat, sőt, azt a hatást kelti, hogy a lábak nyúlánkabbak, hiszen abszolút a felsőtestre helyezi a hangsúlyt.

Kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Az átlapolt felsőkkel sokat lehet csalni

Az átlapolt felsők titka egyértelműen az aszimmetrikus vonalvezetésben rejlik. Ezek a blúzok nem függőlegesen vezetik a tekintet, inkább átlósan futtatják végig a szemeket az alakon. Ennek köszönhetően legalább annyira előnyösek, mint a V kivágással szabott felsők.

A már eleve különleges, egyedi vonalvezetés általában sikkes, trendi részletekkel társul. Egy-egy megkötő, csipkerészlet vagy más különlegesség hihetetlenül meg tudja bolondítani az unalmas tavaszi szetteket, miközben a karcsúsító hatás sem marad el.

Kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

A fodrokkal sem hibázhatsz

A fodrok talán a legromantikusabb részletek egy-egy felsőn, azonban amellett, hogy nőiessé teszik az összképet, az alakformáló trükkök terén is jolly jokernek számítanak. A vállaknál található hatalmas fodrok abszolút helyettesíthetik a válltömést, miközben ugyanaz a hatás érhető el velük.

Arra azért nem árt figyelni, hogy ahol a fodrok vannak, ott az alak szélesebbnek hat. Nem mindegy, milyen formában díszes az adott blúz. A függőlegesen, vagy lefelé szűkülő V alakban futó fodros részletek például abszolút karcsúsító hatással bírnak.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Edward Berthelot/Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés