Az alacsony nőknek sokszor nincs könnyű dolgok, hiszen a konfekcióméretek nem igazodnak minden testalkathoz, csupán a nagy átlagot veszik alapul. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy az apróbb termetű hölgyek ne tudnának nőiesen felöltözni, sőt! Ez a divatblogger profin alkalmazza az alaknyújtó praktikákat, és mindig csodás a megjelenése.

hirdetés

Az alacsony hölgyek számára a vásárlás még manapság is komoly dilemmákat okoz, hiszen a nadrágok többsége túl hosszú, ahogyan a blézerek, kabátok szabásvonalai sem érvényesülnek igazán. Bár egyre több üzletben találkozhatunk kifejezetten a plus size, illetve a petite vagyis apró kollekciókkal. A konfekcióméretek mégsem mindig tökéletesek, hiszen csak a nagy átlagot veszik alapul.

Az átlagnál alacsonyabb hölgyeknek még karcsú alak esetén is jobb körültekintően választani, hiszen a szélesítő szabáskombinációk könnyedén összenyomhatják a testvonalat. A jó ruhaválasztásnak mondhatni a mestere Kylie Minogue, aki csupán 152 centiméter, mégis mindig feltűnést kelt. Az énekesnő tarsolyában rengeteg könnyen elleshető praktika lapul.

Kylie öltözködési trükkjei mellett a népszerű divatbloggerek szettjeiből is meríthetnek az alacsonyabb hölgyek inspirációit, hiszen ők nagyszerűen alkalmazzák az alaknyújtó trükköket.

Így lesd el az alaknyújtó öltözködés alapjait

Az angol blogger, Ellie az átlagosnál alacsonyabb magassággal rendelkezik, mégis mindig nagyon nőies, csinos a megjelenése. A fiatal nő alkalmazza a jól ismert praktikákat, ezektől optikailag sokkal karcsúbbnak, magasabbnak tűnik a termete.

A hosszabb szoknyák az alacsony nőknek sem tilosak, pár praktikával könnyedén alaknyújtó hatásúvá válhatnak. Ellie legtöbbször hasított, nem földig érő kreációkat visel, így kivillan belőlük a láb, és nyújtják a termetet optikailag.

A monokróm szerelések úgyszintén hosszítják a felsőtestet, illetve a lábakat. Az efféle összeállítások idén nagyon divatosnak számítanak.

A magas derekú darabok úgyszintén alaknyújtó hatással rendelkeznek, ezért ezeknek sem szabad kimaradniuk a repertoárból. A nadrágok, szoknyák hosszítják a sziluettet.

Az övekkel, és a derékkarcsúsító szabásokkal úgyszintén elcsalható pár centi optikailag.

A kiegészítőkkel is szeret trükközni a fiatal lány. Ellie imádja a kisebb retikülöket, amelyek nem túl nagyok az apró termete mellett.

Ellie öltözködése nagyszerű inspirációforrás, mivel a fiatal nő remekül alkalmazza az alaknyújtó öltözködés jól ismert praktikáit. Az egyes ruhafazonokkal szépen hangsúlyozza a telt idomait, anélkül, hogy túlságosan sokat mutatna magából. A hosszú ruhák, úgyszintén jól mutatnak rajta, ez a derékhangsúlyos szabásvonalaknak és a trükkös lábvillantásnak köszönhető.

 

Kiemelt kép: Ellie May / Instagram. 

  • Megosztás:
hirdetés