Decemberben egymást érik a formális és ünnepi rendezvények, céges partik, családi és baráti összejövetelek. A helyszíntől és az alkalmi eseménytől függően mindegyik buli más-más szintű eleganciát, valamint eltérő stílusú öltözéket kíván. Legtöbbször elegendő a smart casual öltözék, vagy az egyszerűbb kiöltözés, ennek megfelelően különféle hangulatú elegáns szettek jöhetnek szóba. Rengeteg ötletet mutatunk!

hirdetés

Céges partik esetében a teljes estélyi felszerelés és a koktélruha csak ritkán kerül képbe, kivéve, ha egy puccosabb vezetőségi bálra szól a meghívó, melyen általában fel szokták tüntetni a dresszkódot. Az irodában tartott ünnepi összejövetelek többnyire nem igényelnek nagy felhajtást a megjelenés terén, kis átalakítással, elegánsabb kiegészítőkkel tálalva a business look is megfelelő lehet.

Ebbe belefér a nadrágos összeállítás egy elegánsabb blúzzal, esetleg a nadrágkosztüm egy csipetnyi csillogással tálalva, sőt, a szofisztikáltabb bőrhatású szoknyákat, nadrágokat szintén elő lehet kapni az ilyen alkalmakra, ünnepi felsővel, magas sarkú csizmával kombinálva ugyanis megfelelnek a smart casual öltözék kritériumainak.

Nyilván nem mindegy, hogy az iroda falai között, kötetlen helyszínen, avagy étteremben, puccos rendezvényteremben zajlik az esemény, mindig ehhez mérve ildomos megsaccolni a kiöltözés mértékét, valamint az elegáns szettek hangulatát, stílusát.

Pezsgős vacsorához finomabb, visszafogottabb szerelés dukál, mint egy baráti ünnepváró bulihoz, ahol a miniszoknya és a csillogó partidressz sem hat túlzóan.

Egyszerű elegáns szettek a finom nőiesség jegyében

Csillogj, de mértékkel

Az adventi időszakhoz hozzátartozik a csillogás, ám a karácsonyi hangulatot nem ajánlott összekeverni a szilveszteri bohém ragyogással. Viszont a csillogó kiegészítőkkel megfűszerezett letisztultan elegáns szettek, valamint az anyagában sziporkázó blúzzal vagy blézerrel ünnepivé varázsolt öltözékek akár a céges ünnepi rendezvények alkalmával is elsüthetők.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Az első videóban látható összeállítások leginkább egy csajos ünnepi bulihoz passzolnak. Nyugodtan vonatkoztass el a szandáltól, hiszen ezek a szerelések magas sarkú cipővel és csizmával éppúgy jól mutatnak.

A második videó nyitóképe két, tetőtől talpig csillámos-flitteres öltözéket mutat be, melyek nem igazán illenek bele a céges partik világába, de gálaesten, esetleg szilveszteri bulin már nem tűnnek annyira túlzónak. A továbbiakban azonban olyan megoldások kerülnek bemutatásra, amelyek konszolidáltabb eseményeken is szóba jöhetnek.

A harmadik felvétel a mértéktartó, szolidabb csillogáshoz nyújt remek példákat.

A csillogó szoknyát blézerrel és szimpla blúzzal kombinálhatod, ha az alkalom nem kíván nagy kiöltözést.

Az egyszerű tubusruhát könnyű ünnepivé varázsolni

A test vonalát követő hosszú tubusruhák rém egyszerűen beemelhetők a partiszezon kellékei közé. Ha anyagát tekintve nem túl elegáns a dressz, kötetlenebb eseményeken viseld. Megfelelő kiegészítőkkel lazán ünnepi hangulatba hozhatod a csinos szerelésedet.

Az itt-ott kivágott fazonok jobban illenek a baráti bulikhoz, ám a visszafogottabb szabásokat elegáns vacsorák alkalmával is elsütheted. A bársonyanyagú verziók sokkal elegánsabbak, így puccosabb összejöveteleken éppúgy megállják a helyüket.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Finom pulóver vagy blúz

Egy finom blúzzal nem lőhetsz mellé, amennyiben nem kell magas szintre emelni a kiöltözést. Akár elegáns nadrággal, akár finom szoknyával kombinálod, biztos, hogy elegáns leszel benne, mégsem kell azt érezned, hogy mindenkit túlöltöztél. Formális partikon, céges összejöveteleken a blúz-nadrág kombó telitalálat lehet, ha az esemény maga smart casual öltözéket kíván.

Ugyanígy egy nőiesebb pulóver is létjogosultságot nyerhet az elegáns szettek világában. Nyilván nem akkor, ha bálra, gálaestre, koktélpartira vagy hivatalos.

Selyemnadrággal, illetve selyem- vagy tükörbársony szoknyával variálva nagyon trendi lesz az összkép, egy ilyen cuccban ráadásul komfortosan érezheted magad.

A fekete szoknya és fehér felső párosítása szintén megfelelhet a félig elegáns rendezvények miliőjéhez, a kiegészítőket azonban érdemes alkalmi szintre emelni.

Nadrágkosztüm, esetleg blézer

Szerencsére a nadrágkosztüm most nagyon menő, és rengeteg fazonban, színben kapható. Sokoldalú egy ilyen szett, ugyanis az alsót és a felsőt külön-külön is kihasználhatod, ugyanakkor egyben elsütve, megfelelő kiegészítőkkel megtámogatva, máris elegáns összképet ad.

Képek: Streetstyleshooters/Getty Images.

 

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A blézer alatt viselhetsz csipkés topot, hogy ne legyen annyira hétköznapi az összeállítás, de a kosztüm anyagával, valamint egy szép, csinos blúzzal ugyanúgy alkalmivá teheted az öltözékedet.

A fémszálas, illetve tükörbársony blézerek remekül hozzák az ünnepi hangulatot, még egy szimpla fekete nadrággal is csodásan mutatnak.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

A bőrutánzó szoknya és nadrág elegáns szintre emelhető

Nem a finom eleganciáról van szó, amikor a bőrhatású cuccok szóba kerülnek. Viszont a félig formális, félig hétköznapi smart casual simán befogadja az efféle szoknyákat, nadrágokat, blézereket. Na persze nem mindegy a fazonkialakítás, ahogyan az sem, mivel és hogyan kerül össze az adott darab.

A piros felsővel összeboronált szexi nadrág inkább baráti összejövetelek, bulik alkalmával kerülhet képbe. A midi fazonú bőrutánzó szoknya és finom blúz csinos párosa az irodában megrendezett koccintós partikon helyénvaló lehet nőies letisztultságával.

Ugyanígy a lakkbőr szoknya sem lehet túlzás, ha visszafogott felsővel, letisztult fekete-fehér összeállításban tálalod.

Képek: Christian Vierig/Getty Images.

Minden nőnek kell egy univerzális fekete kabát

Az elegáns szettek megkívánják a finomabb kabátot, bármennyire is divatosak a meglepő stílusmixek, ilyenkor a pufidzseki nem a legjobb választás.

A fekete szövetkabát előnye, hogy a partiszezon után sem kell a szekrényben porosodnia, hiszen utcai öltözékkel kombinálva éppúgy sikkes összképet mutat.

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés