A népszerű trend ismét visszaköszön, ám ezúttal finomabb változatban jelenik meg a peplum a divatos fazonokon.

hirdetés

Tavaly már tett egy kísérletet a divat, hogy különleges felsőkkel és blézerekkel újra felkorbácsolja a peplum népszerűségét, ám úgy tűnik, hogy az erőfeszítések gyümölcse mostanra érett be igazán.

Az ötvenes évek legnőiesebb fazonját már többször felelevenítette a divat, mindig egy kicsit más formában került be a trendek sűrűjébe, de még a szimpla felsők kiegészítéseként is töretlen maradt az eleganciája.

A sikkes peplumszabás szépen formálja az alakot, előnyös lehet akkor is, ha szeretnéd hangsúlyosabbá tenni a derékvonaladat, illetve a fazon kialakításától függően a csípő kiemelésére vagy slankítására egyaránt alkalmas. A derékvonalig szűkülő, onnan pedig szoknyaszerűen bővülő fazonmegoldás optikailag úgy igazítja a testarányokat, hogy azok minél közelebb álljanak a homokóraalkat arányos sziluettjéhez.

Idén így divatos a peplum: blézereken, dzsekiken és blúzokon is feltűnik a nőies szabás

2010-ben és 2012-ben óriási sikert arattak a peplumfazonú blúzok és blézerek, idővel pedig a szűk szoknyákon is megjelentek a nőies kis csípőtakaró fodrok. Idén azonban a legtöbb tervező visszatért a kezdetekhez, és az ötvenes évek elegáns kosztümjeit ültették át a mai divatba, megőrizve a peplum finomságát. A Dior elképesztően sikkesen tálalja a peplum eleganciáját, a zakókabátkákon letisztult formában jelenik meg a csípő vonaláig érő, deréktól bővülő szabástípus.

 

Ugyanakkor a vagányabb darabok sem zárkóznak el idén a népszerű szabástól, akár farmer- és bőrdzsekiken is megtalálhatod a derékkarcsúsító, csípőhangsúlyos fodrokat.

Míg régen nem volt szerencsés A vonalú szoknyával vagy nadrággal kombinálni a peplumfazonú felsőket, most a bővülő kialakítású darabok éppúgy harmonikus összhangot teremthetnek egymás mellé passzítva. A magas derekú szoknyákhoz jól idomulnak a nem körszabású, hanem félkörívű peplumok, míg nadrágok esetében az egyenletesen bővülő megoldások mutatnak előnyösen a csípővonalig érő, szoknyaszerű fazonrészlettel. Érdemes övvel hangsúlyozni a derékvonalat, így arányosabbnak tűnik a sziluett.

Idén az egészen rövid, épp csak a derékvonal alá érő peplumszabás is divatos, az ilyen felsők nem takarják el a csípőt, és kevésbé szélesedik ki a fazonjuk, ezért többféle nadrágtípussal kombinálhatók.

A szettben kapható blézer és nadrág az ősz nagy slágere, de ne csak szokványos zakókra gondolj, a díszgombos, rövid ujjú, peplumszabású blézerek igazán nőiesek, és könnyedén megvalósíthatod velük az egyszerű, de stílusos francia sikket. A hosszú gombsorral ellátott szűk szoknya és bővülő aljú felsőrész szintén jól mutat együtt, ráadásul ez a kombináció alaknyújtó hatással bír.

A retró stílusú farmer és a peplumszabású felső kombinációjával könnyedén romantikus hangulatot teremthetsz az öltözékedben, ezek a darabok csodásan összepasszolnak.

Kiemelt képek: Edward Berthelot/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés