Julie Andrews a filmtörténelem egyik legkiemelkedőbb alakja. Évtizedek óta a pályán van, tehetségével, kisugárzásával, lehengerlő eleganciájával mindenkit magával ragad. A színésznő a bevált szokások híve, kedvenc összeállításait évtizedek óta elsüti.

hirdetés

Julie Andrews karrierje az ötvenes években indult. A színésznő eleinte Broadway-darabokban játszott, a színház hozta meg számára az ismertséget. Többek között ő alakította Eliza Doolittle-t a My Fair Lady színpadi változatában. Énektehetségére hamar felfigyeltek, így a színház mellett egyre többször tűnt fel a mozivásznon, főként musicalekben volt látható.

1964-ben eljátszhatta Mary Poppinst, majd egy évvel később szerepet kapott A muzsika hangjában. Ezzel a filmmel vált valóban ismertté, a mű pedig azóta bevonult a klasszikusok közé. Ám nem csupán az idősebb generáció ismeri a 86 éves színésznőt. 2001-ben feltűnt a Neveletlen hercegnő című filmben, Anne Hathaway nagymamáját alakította, szerethető karakterével a fiatalabb nézőket is meghódította.

Julie Andrews évtizedek óta imádja a nadrágkosztümöt

Julie Andrews sok szerepben kipróbálta magtát az elmúlt évtizedekben, az idő múlásával pedig ő is változott. Ám vannak dolgok, amiket nem szívesen enged el, ilyen például a kedvenc stílustrükkje. A színésznő gyakran visel nadrágkosztümöt, a megjelenését pedig sokszor sállal egészíti ki. Ez az összeállítás már szinte a védjegyévé vált, még a Neveletlen hercegnőben is elcsíphettük.

 

Julie Andrews már a nyolcvanas-kilencvenes években is rajongott a nadrágkosztümökért. Legtöbbször inggel viselte a kétrészes szetteket, főként a klasszikus szabású darabok voltak megtalálhatók a ruhatárában. Az elmúlt évtizedekben számos alkalommal jelent meg efféle összeállításban, azóta pedig olyan sokszor viselt már nadrágkosztümöt, hogy szinte a védjegyévé vált.

A kedvence egyértelműen a fehér, rengetegszer jelent már meg a nyilvánosság előtt ebben a színben. A világos árnyalat deríti az arcbőrét, így sokkal élettel telibbnek tűnik a bőre, és az egész összkép vidám lesz. Sokszor látható fekete nadrágkosztümben, amit legtöbbször fehér inggel, blúzzal szokott feldobni. A sálakat úgyszintén kedveli, a vékony selyemkiegészítőket egyszerűen csak a mellkasára teríti.

Julie mindig klasszikus szabású nadrágkosztümöt visel, így valósággal az elegancia mintaképe. Sosem szokott hibázni, a darabok tökéletesen követik az alakját, ezért az összkép mindig letisztult. A megjelenése kortalan, bájos jellemével valósággal sziporkázik a kreációkban, anélkül, hogy harsány vagy túl feltűnő lenne az összkép. A stílustrükkjét könnyű ellesni, mivel sosem visel bonyolult fazonokat. Az egyszerűséget tartja szem előtt, az általa viselt darabokat minden nő könnyedén beillesztheti a ruhatárába.

 

Kiemelt kép: Michael Kovac / Getty Images.  

  • Megosztás:
hirdetés