Az őszi divat továbbra is ragaszkodik a bakancsok jelenlétéhez, bár idén a nőiesebb csizmák kissé háttérbe szorítják a vagányabb fazonokat, azok, akik a sikkes stíluselemek mellett a praktikumra is adnak, jó barátságot köthetnek velük. Sokféleképpen viselhetők, és ezzel igencsak leegyszerűsítik az átmeneti öltözködést.

hirdetés

A nőiesebb csizmák idén nagyobb figyelmet kapnak, de a pimaszul vagány lábbelik sem szorulnak ki teljesen a divat peremére. A bakancsok népszerűségén nem ejt csorbát az elegáns utcai sikk megerősödése, már csak azért sem, mert rusztikus hangulatuk ellenére rendkívül jól passzolnak az urbánus életstílushoz. A kínálatban felbukkanó fazonverziók többsége ideális azok számára, akik gyakran róják a városi utcákat, és nem csak autóval közlekednek.

 

A klasszikus fazonok mellett a retró hernyótalpas és chunky stílusú megoldások is helyet kapnak, a nőiesebb vonalat pedig az oszlopsarkú, fűzős bokacipők képviselik a bakancsok népes családjában. Mindegyik típusról elmondható, hogy meglehetősen sokoldalú és praktikus viselet, amely a nőies sikkhez éppúgy belépőt kap az idei trendektől.

A szafaribakancsokra hajazó homokszínű, bézs és krémszínű lábbelik, valamint a military stílusú változatok éppúgy jól működnek különféle stílusmixekben, mint a letisztultabb, kecsesebb vonalvezetésű, nőiesebb darabok. Kiragadtuk a kínálatból az aktuális őszi divatra leginkább jellemző fazonokat!

Ezek a menő bakancsok az őszi-téli divat kedvencei

Egyelőre még a béleletlen, illetve a szivaccsal kibélelt verziók futnak, melyek azért a hidegebb idővel is dacolnak, mivel a bakancsok többnyire vastag, platformos talppal rendelkeznek, nem engedik át a hideget egyhamar, és a beázás ellen is jól védenek.

1. Zara, 29 995 forint. 2. Zalando webáruház Zign márka, 38 490 forint. 3. Deichmann, 14 990 forint. 4. CCC, 14 995 forint.

 

A lakkhatású és műbőr megoldások vízlepergető tulajdonsággal rendelkeznek, ugyanakkor a divatos kialakításnak megvan a praktikuma is, hiszen a talprész nem csak hozzá van ragasztva a felsőrészhez, hanem dísztűzéssel körbe van varrava. Az ilyen kialakítású lábbelik, még ha anyagukat tekintve nem is annyira vízállóak, az illesztésnél nehezebben eresztik be a vizet.

1. Sinsay, 12 995 forint. 2. Reserved, 17 995 forint. 3. Sinsay, 5995 forint.

 

A klasszikus fekete bakancsok mellett idén a színes és bézs megoldások is megjelennek, főként az őszi árnyalatok kapnak előnyt, de például a fehér és homoktónusú változatok kifejezetten népszerűek a szezonban. A fűző és csat már nem funkcionális, csupán díszítési célt szolgál, sok fazon kényelmesen felvehető, hiszen cipzárral van ellátva.

Képek: Streetstyleshooters/Getty Images. Háttérkép: Getty Images. Montázs: Retikül.

 

A tömbsarkú bokacipők kialakításukat tekintve közeli rokonságban állnak a bakancsokkal, az efféle fűzős, vintage lábbelik nőiesebbek és csinosabbak a szélesebb fazonú csizmáknál. Ám nem csak az ilyen darabok kompatibilisek a nőes öltözékekkel, a vagány bakancsok éppúgy összepasszíthatók szoknyával, ruhával. Ebben az esetben érdemes letisztultabb lábbelit választani, ami lazaságával csavart visz majd a sikkes öltözékbe, de nem tolja el azt a topis hanyagság felé.

Képek: Christian Vierig, Streetstyleshooters, Christian Vierig/Getty Images. Háttérkép: Getty Images. Montázs: Retikül.

 

A bakancsokat blúz- és ingruhával, farmer vagy kötött dresszel lehet leginkább kombinálni, de tökéletesen passzolnak a blézeres, blúzos összeállításokhoz is. A puha, lezser kötött pulóverek legjobb barátai a bokacipők, de nem árt kicsit túllátni rajtuk, hiszen remek szetteket lehet összelőni garbó és blézer, valamint ballonkabát, ing és mellény variációjával.

Képek: Streetsyleshooters/Getty Images. Háttérkép: Getty Images. Montázs: Retikül.

 

Az őszi divat kedvencei az ingakbátok, melyek szintén a bakancsok hű társai, roppant stílusos összhangot tudnak teremteni az öltözékben, ha összekerülnek. Illetve a bőrnadrágról sem ér megfeledkezni, ha valamivel nagyon jól mutat az edzőcipőn és a mokaszinen túl, az a vagány bokacsizma vagy bakancs. A retró baggy nadrágok és mamafarmerek szinte úgy vannak az efféle lábbelikkel, mint a borsó meg a héja. Ha csak teheted, ne is válaszd szét őket.

Képek: Getty Images. Háttérkép: Getty Images. Montázs: Retikül.

 

A most divatos maszkulin-feminin stílusmixekhez is remekül hasznosíthatod a kényelmes bokacipőket, melyeket sokoldalúan variálhatsz a szezonban.

Kiemelt kép: Getty Images.

Montázs cikkfotók: Retikül. Képforrás: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés