Ott bujkál benne a nyolcvanas-kilencvenes évek bája, remekül rétegezhető, és persze kockás: csupán ennyi is elég volt ahhoz, hogy ez az átmeneti kabát, irtó népszerűvé váljon.

Az őrületesen változékony, kiszámíthatatlan időjárás a divatot is rákényszeríti arra, hogy jobban foglalkozzon a praktikummal, hiszen előfordul, hogy az átmeneti szezonban egyszerre több évszak sajátosságait is megtapasztaljuk. Így született meg a dizájnos ingkabát, ami leginkább az alaszkai plédkockás flanelingekre emlékezteti az embert.

Bélelt és vékonyabb változata is van, de az előnye főként a fazonjában rejlik, hiszen ingszabásának köszönhetően, azt is jól bírja, ha több ruharéteget gyömöszölünk alá. Jól áll neki a rusztikus, vidéki hangulat, a garbó-ing kombinációja, a bakancs, és a magassarkú egyaránt.

Rákaptak az Instán: kockás átmeneti kabát retro beütéssel

A kockás kabátok most egyébként is tarolnak, ahogy a kockás ingek is kezdenek vissza-visszaszivárogni a divatba. Ez a kabátka egyszerre mindkét trendnek megfelel, ráadásul sokféle stílusban viselhető.

A kilencvenes évek grunge irányzatára is hajaz picit, de a rusztikus romantika éppúgy közel áll hozzá. Bőrnadrággal, mamafarmerral, kertésznadrággal, és meglepő módon csipkeruhával is jól mutat, ugyanakkor a most divatos western módiba szintén könnyedén beilleszthető.

A kockás átmeneti kabát a kötött ruhákhoz is tökéletesen passzol, csak kapj fel hozzá egy kalapot, és máris megvan a kedvenc őszi szetted, ami roppant kényelmes is.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés