Az őszi farmerdivat elképesztően változatos. A letisztult, visszafogott fazonok, ám a bővebb szabású, retró kreációk is megtalálhatóak a repertoárban. A sokszínűségnek köszönhetően könnyedén ráakadhatsz az alkatodhoz leginkább passzoló darabra. Átnéztük a kínálatot, mutatjuk a kedvenceinket!

hirdetés

A farmernadrág az egyik legkényelmesebb választás a hétköznapokban. A divatos, menő anyag már önmagában látványos, a különféle fazonok pedig lehetővé teszik, hogy mindig változatos legyen a megjelenés. A trendek váltakozása a farmernadrágok terén úgyszintén megfigyelhető, egyszerre vannak jelen a letisztult modern fazonvariációk, illetve a kicsit retróbb, néha bohókásabb nadrágok.

A vegyes kínálatnak köszönhetően az őszi farmerdivat remekül idomul az egyes alaktípusokhoz. A túlzottan merev, kemény farmeranyag csak a mamafarmerek esetében jelenik meg, a szélesebb szárú, baggy verziók jellemzően több elasztánt tartalmaznak, ami lényegesen kényelmesebbé teszi a viselésüket. Bár az utóbbi időben egyre több normál derékfazonú és alacsonyan szabott nadrággal találkozhatunk az üzletek polcain, a magas derekú verziókat továbbra sem engedte el a divat.

Az őszi farmerdivat kedvencei szépen formálják az alakot

A legfontosabb, hogy a méret mindig passzoljon, a túlságosan szűk nadrág bevághat a comboknál, ezzel elronthatja az egész napot, és kényelmetlenné teheti a viselését. Sokat számít a derékszabás, a magas derekú nadrágok eltakarják a kritikus területeket, a derékvonalra helyezik a hangsúlyt, amellyel optikailag vékonyabbnak mutatják a sziluettet.

 

Alakformálás szempontjából rengeteget számít a nadrág hossza. A boka felett elvágott farmer nem minden esetben jöhet szóba, az előnytelen hatáshoz sokszor elegendő a vastagabb csontozat. Lehetőleg mindig addig érjen a nadrág, hogy a lábszár legvékonyabb részére essen a vége.

A fenékvarrást, zsebek elhelyezkedését sem szabad félvárról venni, mindkettőnek szerepe van az alakformálásban. A messzebb elhelyezkedő zsebek optikailag szélesebb csípőt eredményezhetnek. A V alakú varrás például kifejezetten előnyös, mivel keskenyíti a derék és a csípő területét. Ezért szélesebb popsi esetén érdemes az ilyen darabokat leemelni a polcról.

A sokszínű farmerdivat igazán egyszerűvé teszi a nadrágok variálását. Szinte minden divatosnak számít, így kedved szerint váltogathatod a darabokat. Az elegánsabb összeállításokhoz viselhetsz mamafarmert, míg a lezserebb napokon a baggy dobhatja fel a szerelést.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images.

Kép a cikkben: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés